Fietspad Beekseweg

In 2021 kwam er een oproep vanuit Vlaanderen om een extra subsidieoproep voor investeringen in fietsinfrastructuur.

Deze oproep viel bij het Ravelse gemeentebestuur niet in dovemansoren.

Patrick Van Den Borne legt uit: “Met het Kopenhagenplan wil de Vlaamse overheid een extra stimulans geven aan investeringen in fietsinfrastructuur. Voor investeringen die de gemeente doet krijgen we vanuit Vlaanderen voor elke € 2,00 die de gemeente investeert nog € 1,00 er bovenop om op die manier een boost te geven aan fietsinfrastructuur. In totaliteit heeft Ravels recht op €336.000,-. Centen die we niet willen laten liggen maar investeren in veilige fietsinfrastructuur.”
Voor schepen Patrick Van den Borne een oproep die net op tijd kwam om een tandje bij te steken om de fietsinfrastructuur in Ravels een extra boost te geven bovenop de investering die nu reeds gebeuren.

patrick van den borne fietspaden

Een eerste project aan Beekseweg is ondertussen al gerealiseerd, in samenwerking met Hilvarenbeek moet hier nog een vervolg aan komen om aansluiting op Nederlands grondgebied te maken met het toeristisch fietsroutenetwerk.

Het tweede project is ondertussen ook reeds uitgevoerd. Het betreft verbeterde fietsinfrastructuur richting voetbalvelden KSK Weelde en Chiro Weelde zodat de vele kinderen veiliger naar hun hobby kunnen fietsen. Zie foto's.
Om de middelen die Vlaanderen ter beschikking stelt volledig te benutten is vorige week dan ook het derde dossier voorgelegd aan de Project StuurGroep (PSG) en goedgekeurd. Het betreft een gecombineerd dossier van rioleringswerken en een vrij liggend fietspad in de Koningsstraat.
Naast een gescheiden rioleringsstelsel voor de volledige Koningsstraat waarbij de volledige weg vernieuwd wordt zal er ook een vrij liggend fietspad aangelegd worden die een verbinding maakt tussen het fietspad aan Geeneinde en de bestaande fietspad richting Baarle-Hertog.

Op die manier zal er veilig gefietst kunnen worden tussen Weelde en Baarle-Hertog. De werken zullen gestart worden in 2023.

 parking Baetenheide

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren