fietspad moleneinde eel

Binnenkort zal de aanleg van het fietspad langs de Vooreel en Moleneinde van start gaan.

Met deze werken wil de gemeente het fietsen langs de Vooreel en het Moleneinde aangenamer en verkeersveiliger maken.

Planning

De aannemer heeft de volgende planning opgemaakt:

 • van 28 maart t.e.m. 1 april 2022: uitzetten van de rooilijn door een landmeter.
  • Indien inwoners langs het traject bepaalde zaken wensen te recupereren uit de zone gelegen voor de nieuwe rooilijn, kan dit verplaatst of weggenom worden voor 3 april 2022. Zo niet zullen deze verwijderd worden door de aannemer.
 • van 4 t.e.m. 8 april 2022: rooien van de bomen en vrijmaken van de werfzone. Tijdens het rooien van de bomen zal de rijweg langs de Vooreel en het Moleneinde in het kader van de veiligheid volledig afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Bewoners kunnen uiteraard wel hun woningen blijven bereiken, maar dienen steeds de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en eventueel ter plaatse de nodige afspraken te maken met de aannemer.  Bekijk de omleiding 
  • Zijn fietsers welkom? Fietsers zijn omwille van de veiligheid niet welkom in de werfzone. Zij dienen een omleiding te volgen via de ruilverkavelingswegen via de Hogevoortstraat.
  • Is het recyclagepark bereikbaar? Het recyclagepark is bereikbaar via de Hogevoortstraat en de Turnhoutseweg (volg de omleiding). 
  • Hoe rijdt de bus van de LIjn? De bus rijdt via Turnhoutseweg-Stadstraat, niet langs Moleneinde-Vooreel. Op de Gemeentelaan en Peelsestraat zullen tijdelijke haltes voorzien worden. De Lijn maakt dit zelf bekend door uithanging aan de bushaltes. Welk traject legt de bus af?     
 • van 8 april tot juli 2022 (bouwverlof): De verschillende nutsmaatschappijen starten met hun werken. Pidpa start al op 21 maart 2022 met het vernieuwen van de toevoerleiding van de watertoren. Tijdens deze werken zal er gewerkt worden met verkeerslichten of beurtelings verkeer en zal een volledige afsluiting van de weg vermoedelijk niet nodig zijn.
 • Vanaf 1 augustus 2022 vangen de effectieve aanleg van het fietspad en de vernieuwing van de rijbaan aan. Welke verkeersmaatregelen er precies genomen zullen worden vanaf 1 augustus 2022, zal nog bekeken/afgesproken moeten worden met de aannemer.
 • Het einde van de werken is alvast voorzien tegen Pasen 2023.

Wil je meer informatie over deze werken dan kan je terecht op de gemeentelijke website www.ravels.be/fietspad-Moleneinde. Heb je vragen? Stel ze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 014 65 67 04.  

 Omleiding

fietspad moleneinde eel planning

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren