Turnhoutseweg vernieuwd_-_grens-800Vandaag is de Turnhoutseweg, de verbinding tussen de grens van Weelde-Statie en Schaluinen in Baarle-Hertog-Nassau, weer opengesteld. Dat is exact een maand later dan gepland, want oorspronkelijk zou de N260 reeds op 13 mei 2013 klaar moeten zijn geweest. De oorzaak van deze vertraging was het bijzonder slechte voorjaar. De werken werden immers pas gestart half maart, terwijl dat volgens een eerste agenda al op 25 februari zou zijn. Maar het moet gezegd, het resultaat is dik in orde. Meteen komt er zo ook een einde aan de grote verkeersomleiding die ondermeer via Poppel en de Koningstraat in Weelde liep.

De projectleiders van de Provincie Noord-Brabant gaven vandaag groen licht. Het laatste puin werd vandaag afgevoerd, eerder deze week waren de wegmarkering al aangebracht. Ook de vele borden langs de omleidingswegen werden aangepast, omgedraaid of weggehaald.

Turnhoutseweg vernieuwd_-_eilandjes-800De weg was drie volle maanden afgesloten vanaf de grens in Weelde-Statie tot aan het einde van de bebouwde kom in Baarle Hertog, ter hoogte van de Gierlestraat. Dat was ook nodig omdat de weg een totale face-lift kreeg. De vele bomen langs de weg werden al voor de ontsluiting weggehaald omdat de weg niet enkel vernieuwd, maar ook verbreed diende te worden. Bovendien moest het brede vrijliggende fietspad ook behouden blijven. Om het verkeer veiliger te maken werden in de eens lange rechte baan ook een aantal flauwe bochten gelegd en werden er drie verkeerseilandjes gemaakt over het traject. Op het hele vernieuwde gedeelte geldt nu ook een inhaalverbod, enkel landbouwvoertuigen mogen worden voorbij gestoken. Daarom lopen er in het midden van de weg twee doorlopende witte strepen met daartussen een spatie van een kleine meter. Die ruimte is voorzien zodat het zware verkeer mekaar vlot zou kunnen kruisen. De toegelaten snelheid op de geasfalteerde Turnhoutseweg is voortaan maximaal 60 km/u.Turnhoutseweg vernieuwd_-_flauwe_bochten-800

Voor vele mensen werd het hoogtijd dat de werken klaar waren. De omleiding zorgde al vlug voor een kwartier tot (via Poppel) een half uur. Bovendien werd de Koningstraat in Weelde nu flink belast, ondermeer omdat de bussen van De Lijn via deze weg de verbinding maakten tussen Turnhout en Baarle Hertog.

 

 

Turnhoutseweg vernieuwd_-_60_km-800Turnhoutseweg vernieuwd_-_borden_weghalen-800

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren