fietspadvandalen geeneinde

Er is op de sociale media weinig begrip voor de vandalenstreken die gisterenavond werden opgemerkt op het pas gegoten nieuwe fietspad aan het Geeneinde.

Drie fietsers vonden het nodig om door het natte beton te fietsen, met de bekende gevolgen.

Het regent dan ook verwensingen op de sociale media, gaande van het nog relatief rustige “schandalig” tot opmerkingen hoe de daders zouden moeten worden behandeld in niet mis te verstane bewoordingen.

Feit is dat in tijden waar  vele mensen hun eigen toekomst op vlak van tewerkstellingen al donker inzien deze uitspattingen nog zwaarder worden ingeschat dan anders. Waar in “normale” tijden zulke fratsen al niet door de beugel kunnen, wordt zeker vandaag de dag nog veel zwaarder getild aan zulke zaken en ligt de grens van de tolerantie nog wat lager.

Gelukkig staan er nogal wat camera’s opgesteld langs het traject en is de kans redelijk groot dat er toch wel wat fietsers mooi in beeld komen. Hopelijk komen ze zelf tijdig tot inkeer en laten ze het niet zover komen tot de politie aan hun deur staat….

Over een lengte van 400 meter staan op het fietspad langs het Geeneinde In Weelde fiets- en voetstapsporen. Ook werden er initialen en een hartje in het verse beton gekerfd. Het fietspad is nog niet opengesteld omdat het beton een uithardingsperiode kent, maar is nu beschadigd. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

,,We vermoeden dat een jong koppeltje met een mountainbike en een gewone fiets gebruik hebben gemaakt van het fietspad”, zegt schepen Patrick Van den Borne “Het beton was nog niet hard geworden en onbekenden maakten toch gebruik van het fietspad langs het Geeneinde. Het is wel degelijk een bewuste actie want de letters C en G werden in het beton geschreven. Dat gebeurt niet per ongeluk. Tevens is het fietspad afgesloten met hekken, borden en lint. Maar blijkbaar stopt daardoor niet iedereen.”

,,Het is geen goedkoop grapje. Het lokaal bestuur van Ravels investeert 900.000 EUR in een vrijliggend en veilig fietspad. De herstelling van deze vernieling zorgt voor een meerkost die we zullen moeten betalen. Dit is vervelend en zorgt voor veel extra werk en overlast”, verzucht burgemeester Walter Luyten. Ook de aannemer reageert geschokt op deze respectloze actie. Het is voor hen sowieso al niet gemakkelijk om te werken onder alle Coronamaatregelen en dit doet hun werk zeker geen eer aan!

“Onze mensen op het terrein zijn enorm ontgoocheld dat dit is gebeurd” weet de aannemer nog te melden.

De Lokale politie Kempen Noord-Oost kwam reeds ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Ook de camerabeelden zullen uitgezocht worden of er bruikbare beelden zijn. We hopen echter via deze weg dat de daders tot inkeer komen en zich vrijwillig melden. Getuigen die iets gemerkt hebben, mogen dit ook altijd doorgeven.

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren