Mierdsedijk1

Hoewel de wegenwerken aan de N12 behalve het asfaltprobleem redelijk goed verlopen is het niet overal rozengeur en maneschijn.

Op de Mierdsedijk in Poppel is het huilen et de pet op. De mensen zijn woest op de aannemer, en met reden.

 

Na alle nodige problemen die al vooraf gingen aan de eigenlijke werken in de laatste weken begon de echter miserie gisteren pas echt.

We zetten alles even op een rijtje, 

De werkzaamheden zouden gisteren beginnen moeten zijn  het storten van de betonrand. De weg zou ook gisteren ook al afgesloten.  Mensen hadden afspraken gemaakt met deze informatie in gedachten. Deze ochtend zijn de werkzaamheden pas begonnen. Niemand, ook de gemeente was niet van deze wijziging op de hoogte gebracht. Auto's die we al dankzij een goede buurmanszin ergens waren geparkeerd konden deze ochtend bijna niet meer bereikt worden. Mensen die die terecht niet hadden zien aankomen geraakten onmogelijk nog van hun erf wegens de hoge betonrand

Mierdsedijk3.

Omwille van deze wijziging is hierdoor ook het huisvuil niet opgehaald.

De signalisatie is echt lachwekkend te noemen, het lijkt wel of er op de Mierdsedijk een aflevering van het populaire Bananasplit wordt opgenomen met borden die helemaal nergens op slaan… nergens is duidelijk wat er met de borden wordt bedoeld…. 

Schoolkinderen konden vandaag niet naar school want de schoolbus kon hen niet bereiken en moesten dus noodgedwongen spijbelen.

Na verschillende telefoontjes  naar gemeente. Opzichter en politie zijn er tot op heden nog steeds geen duidelijkheid over de richting voor verkeer. Het zou een 1 richtings verkeer worden maar zie borden... Schoolkinderen konden niet opgehaald worden.. En we hebben vernomen dat de omleiding 1 richting over zandpaden is waardoor vrachtwagen en ander verkeer  niet weten waar ze naartoe moeten. De werkmannen zijn ook niet echt behulpzaam te noemen en het wordt stilaan dramatisch.

Mierdsedijk2

Gemeente  in snelheid genomen, afspraken niet nagekomen zegt schepen Van den Borne.

We vroegen tekst en uitleg aan de schepen van Openbare Werken, Patrick Van den Borne:

“ De aannemer heeft de werken in Poppel volledig in het honderd laten lopen ondanks alle gemaakte afspraken. Hij heeft de datum van uitvoering verplaatst zonder medeweten van gemeente, er zijn 200 bewonersbrieven voor niets rondgedragen want er klopte niks van de informatie over de data. Signalisatie plan en gemaakte afspraken werden niet nagekomen waardoor verkeer zich vastreed. De gemeente heeft een pv van ingebrekestelling laten opmaken. De kosten van huisvuilophaling zullen doorgerekend worden aan de aannemer. 

Er waren jammer genoeg goede afspraken gemaakt, maar de aannemer houdt zich hier niet aan. De gemeente is helemaal machteloos als de afspraken op zulke manier worden gesaboteerd. Er zullen nog flinke discussies worden gevoerd met de verantwoordelijken.

Ondertussen rest ons niks anders dan ons te verontschuldigen bij de bewoners in naam van de gemeente.”

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren