wegenwerken stopzetting1

OPGELET: de weg is nog steeds afgesloten, er zal worden gecontroleerd door de politie.

Wegens problemen met de samenstelling van het geschraapte asfalt op de N12 in het stuk vanaf Vond in Poppel naar Weelde toe zijn deze afschraapwerken stil gelegd ter hoogte van Meti Cars in Poppel.

Het gedeelte dat is geschraapt zal met nieuw asfalt worden afgewerkt, voor de rest is het koffiedik kijken… 

Teerlaag op lage diepte stopt schraapwerken.

wegenwerken stopzetting2

Bij staalnames die waren gebeurd van het te schrapen asfalt was gebleken dat er een teerlaag zat op +/- 9 cm diepte.

Bij het schrapen werd echter duidelijk dat de teerlaag op plaatsen veel dichter bij de oppervlakte lag en bij afschrapen zou worden vermengd met de topasfaltlaag.

Dit is echter verboden wegens erg vervuilend, asfalt en teer moeten verplicht apart worden verwerkt. Omdat het over duizenden tonnen gaat en daarom over een fikse financiële aderlating, is daarom beslist om te stoppen met het afschrapen van het wegdek ter hoogte van Meti Cars.

De meer dan 80 werknemers die voor de klus paraat waren,werden gedeeltelijk huiswaarts gestuurd. Het asfalt dat al was besteld wordt zoveel mogelijk gebruikt om het stuk dat klaar was af te werken, maar is voor een groot deel ook onbruikbaar.

Volgend weekeinde zou deel twee van de asfaltering moeten gebeuren, het stuk vanaf Noord Heikant tot kruispunt met de Gemeentelaan. Deze werken zouden niet in het gedrang komen, het kruispunt aan de Koning-Albertstraat ligt zelfs voor op schema.

Wanneer het stuk vanaf Meti-Cars tot Noord Heikant zal worden hervat is nog onduidelijk, er wordt zelfs al gesproken over een nieuwe aanbesteding wegens de afwijkende samenstelling van het asfalt. 

N12 blijft afgesloten.

We willen er nogmaals aan herinneren dat de weg afgesloten blijft. Er zijn meldingen dat wagens via het fietspad proberen de werken te omzeilen en Poppel centrum willen bereiken nadat ze een drietal borden met duidelijke verbodstekens hebben gepasseerd. De politie zal met een stevig potlood schrijven als u wordt betrapt…. Terecht!

wegenwerken stopzetting3 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren