kruispunt koning albertstraat

Gisteren viel de nieuwsbrief van het Agentschap Wegen & Verkeer ook in onze mailbox, met goed nieuws over de STAVAZA van de werken aan de N12 in Weelde.

Het belangrijkste item is het feit dat de werken op schema liggen voor het komende weekeinde wanneer  de N12 volledig dicht gaat vanaf de Vond in Poppel tot Noord-Heikant in Weelde voor een nieuwe laag asfalt.

Werken zitten op schema

De werken op de N12 in Weelde verlopen volgens schema. Op 7 juni is de aannemer gestart met de herinrichting van het kruispunt met de Koning Albertstraat. Gisteren zijn de werken op het kruispunt verschoven van de noordzijde naar de zuidzijde. Aan het kruispunt blijft er steeds verkeer mogelijk in beide richtingen met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Ook voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren. Verkeer naar de Koning Albertstraat blijft mogelijk via de Gemeentelaan.

N12 dit weekend afgesloten in beide richtingen

De meeste hinder voor het verkeer verwachten we tijdens de twee weekends waarin het wegdek van de N12 opnieuw geasfalteerd wordt. Dit weekend staat het eerste asfalteringsweekend (fase 2) op het programma: van vrijdagavond 22 juni (20u) tot zondagavond 24 juni (18u) krijgt het wegdek van de N12 een nieuwe asfaltlaag tussen de kruispunten met Noord-Heikant (inclusief het kruispunt) en Vond (exclusief het kruispunt).

Doorgaand verkeer over langere afstand richting Nederland wordt omgeleid via de ring van Turnhout, de N119 naar Baarle-Hertog, en de Pastorijstraat/Steenweg Baarle. Verkeer uit Nederland volgt de omleiding in tegenovergestelde richting.

Tijdens de asfalteringswerken is ook plaatselijk verkeer niet mogelijk. Bewoners binnen de werkzone willen we daarom vragen om hun wagen indien nodig buiten de werkzone te plaatsen.

20180222 FASE N12 Weelde Ravels 01

Fase 3 tijdens laatste weekend van juni

Het tweede asfalteringsweekend (fase 3) is momenteel gepland van 29 juni tot 1 juli. Dan wordt het wegdek vernieuwd tussen het kruispunt met de Gemeentelaan/Moleneinde tot aan het kruispunt met Noord-Heikant. Tijdens dit weekend geldt dezelfde verkeerssituatie als tijdens fase 2.

N12 Weelde Ravels omleiding doorgaand verkeer

Planning kan wijzigen

Asfalteringswerken zijn erg weergevoelig. Bij regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog wijzigen en brengen we je op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Meer info

Op onze website www.wegenenverkeer.be/ravels kan je steeds de meest actuele informatie over de werken aan de N12 raadplegen.

filmcamera      Videoreportage werken kruispunt  |  RAWEPO

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren