kastelein 
Op maandag 7 september 2015 startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de gewestweg N119 (Kastelein/Klein Engeland) in Turnhout.
Tussen de Turnhoutse Ring (R13) en het kruispunt met de Bremstraat krijgt de N119 een nieuw wegdek. De werken zullen ongeveer een maand duren.
 
Zulke werken brengen jammer genoeg hinder met zich mee. Wij wensen ons daarvoor te verontschuldigen. Hier vindt u meer informatie over de aard en planning van de werken, de tijdelijke hinder en omleidingen en de bereikbaarheidsadviseur die te uwer beschikking staat.
 

EEN NIEUW WEGDEK VOOR MEER RIJCOMFORT

De N119 bestaat nog uit oude betonplaten en vertoont op vele plaatsen slijtage. Daarom krijgt de weg tussen de ring en het kruispunt met de Bremstraat een opknapbeurt, over een afstand van drie kilometer. Dat zal het wegcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren. Ook het dubbelrichtingsfietspad wordt heraangelegd en de opritten worden aangepast aan de nieuwe situatie.
 

HINDER TIJDENS DE WERKEN

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken uitgevoerd in 2 fases. Eerst wordt de ene zijde van de weg aangepakt, daarna de andere. Zo blijven woningen en ondernemingen steeds bereikbaar via één van de twee weghelften. Tijdens bepaalde werken echter, bv. tijdens het aanbrengen van kleeflagen, de toplaag of de heraanleg van het fietspad, zal er tijdelijk geen doorgang mogelijk zijn voor autoverkeer. Voor de nieuwe asfaltlaag gelegd wordt, zal de aannemer de oude betonplaten beuken. Deze beukwerken duren een dag per weghelft en zullen geluids- en trillingshinder veroorzaken.
 

OMLEIDING VOOR DOORGAAND EN LOKAAL VERKEER

omleiding kasteleinTijdens de werken zal de N119 in beide richtingen afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Verkeer dat uit noordelijke richting komt en een handelszaak of woning in de werfzone wil bereiken, kan wel passeren in de richting van Turnhout. In de omgekeerde richting (van Turnhout naar Nederland) moet ook lokaal verkeer een omleiding volgen.
 
Doorgaand verkeer van en naar Turnhout
Doorgaand verkeer volgt in beide richtingen de omleiding via de ring, de Steenweg op Merksplas (N124) en de Steenweg op Weelde (N132).
 
Lokaal verkeer
Lokaal verkeer richting Turnhout kan langs de werfzone rijden. Omgekeerd kan dat niet, verkeer dat richting Nederland rijdt, volgt dezelfde omleiding via de ring, de steenweg op Merksplas (N124) en de steenweg op Weelde (N132).
 

FIETSERS EN VOETGANGERS

Voetgangers en fietsers hoeven geen omleiding te volgen. Zij hebben steeds een veilige doorgang op het rijvak dat open blijft voor lokaal verkeer.
 

OPENBAAR VERVOER

De bushaltes die zich in de werfzone bevinden zullen tijdens de werken niet bediend worden. De Lijn voorziet tijdelijke vervanghaltes. Meer info op de website van De Lijn: www.delijn.be.
 

INFORMATIE VOOR BEWONERS EN ONDERNEMERS

Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers kunnen bij hem terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken. Dat kan via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het gsm-nummer 0477 47 74 76.
 

BLIJF OP DE HOOGTE

Meer informatie en kaartmateriaal over hinder, bereikbaarheid en omleidingen kan u vinden op www.wegenenverkeer.be/N119-Turnhout
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren