niet waterpas 

Na de perikelen met de glasvezelkabel bij de aanleg van het fietspad in Ravels Eel lijken er na het gieten van het stuk beton voor het fietspad in de Vooreel weer nieuwe problemen de kop op te steken.
Er zal dringend weer nieuw crisisoverleg moeten komen om tot een oplossing te komen.
 

"Niveau van het fietspad ligt hoger dan mijn deurdrempel."

Een bewoner meldde ons erg ongerust dat het nieuw gegoten beton op bepaalde plaatsen liefst 10 cm hoger ligt dan bepaalde niveaus van zijn woning, 5 cm hoger dan de dorpel van zijn voordeur en dat geeft bepaald geen prettige vooruitzichten bij regen in de toekomst.
De betrokken bewoner heeft van in het begin zijn onrust over dit probleem aangekaart bij zowel de werfleider van de aannemer als de technische dienst van de gemeente en men stuurt hem telkens weer met een kluitje in het riet. 
Nadat in een vroeger stadium vorig jaar het fietspad ophield op enkele meters van zijn woning heeft de huidige aannemer het aansluitende stuk plots 5 cm hoger aangelegd. Men probeerde dit euvel op te lossen door wat te gaan goochelen met afvoerpijpen om het regenwater af te gaan voeren maar bij regenval zal de bewoner onvermijdelijk worden geconfronteerd met wateroverlast in zijn zijgang, garage en woning.
Het rare van dit hele probleem is dat het beton even verder wel weer 5 cm lager ligt, ra ra ra …. Waarom dan hier niet aan dit gedeelte van Vooreel 6 en omliggende woningen?
Zoals de man zelf stelde in zijn melding wordt de hete aardappel door de aannemer verder geschoven naar de gemeente en vice versa….
Als we even teruggaan in de tijd en zien welke ravage er vorig jaar ontstond in Ravels Eel bij het schoolfeest door de plotse onweersbui willen we niet in de buurt zijn als dit nogmaals gebeurt.
Bij nadere onderzoek blijkt dat meerdere bewoners vrezen dat ze bij de eerstvolgende stortbui met wateroverlast zullen worden geconfronteerd.
 

Antwoord van de bevoegde schepen van Openbare Werken Van den Borne.

Na contact met de schepen van Openbare Werken konden we vernemen dat de hoogte van het  gegoten fietspad overeenstemt met het ontwerp zoals het is voorzien in de plannen. 
Schepen Van den Borne verklaart hierover het volgende:  
” De hoogtes zijn zoals voorzien in het ontwerp, hier is wel discussie over tussen aannemer en omwonenden . We sluiten in lijn aan naar de bestaande toestand in de Peelsestraat. De oplossing zoals nu voorzien is zo dat er een extra goot met twee aansluitpunten geplaatst wordt voor de woning. Maandag is ons door de aannemer nogmaals bevestigd dat het nog altijd de bedoeling is om voor 1 mei de Vooreel geasfalteerd te hebben.”
 
Het is voor de bewoners van Ravels Eel ondertussen pijnlijk duidelijk dat de deadline van 10 mei waarschijnlijk niet gehaald gaat worden…
Wordt ongetwijfeld weer vervolgd….
 

 Hier is duidelijk zichtbaar dat er een probleem zal zijn bij hevige regen, de deurdrempel ligt beduidend lager dan het fietspad.

waterpas
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren