Fluxyswerken

Vernieuwing Fluxys-leidingen in Ravels en Oud-Turnhout.
Fluxys Belgium plant om in 2015 en 2016 zijn twee parallelle leidingen met diameter 900 mm in Ravels en Oud-Turnhout te vernieuwen.
De werken maken deel uit van het Fluxys programma om het geheel van de infrastructuur in een langetermijnoptiek te doen blijven beantwoorden aan hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaarden.
Klik op de link hieronder om een luchtfoto te openen waarop de leidingen staan getekend die er vandaag liggen en de delen die zullen worden vervangen.
Vanuit het hoge noorden in Nederland komt het aardgas ons land binnen via het grensstation in Poppel. Van daaruit vertrekken 3 leidingen naar het compressiestation in Weelde. In het compressiestation vertrekken 2 leidingen naar het zuiden van het land en 2 leidingen richting Zandhoven/Antwerpen. In Oud-Turnhout is er op de noord/zuid-leidingen nog een aftakking tot in Lommel. 
 
Tussen het grensstation in Poppel en het compressiestation in Weelde zullen we bij 1 leiding over een afstand van ongeveer 400 meter, net vóór het compressiestation, de buizen vervangen. Die werken zijn gepland in het najaar van 2015. Voorbij het compressiestation zullen we de buizen van de 2 leidingen die naar het zuiden van het land lopen, vervangen over een afstand van 10,6 kilometer: in 2015 de ene leiding (links op de luchtfoto) en de andere(rechts op de luchtfoto) in 2016.
Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Dan kan u contact opnemen met Fluxys, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Patrick Demesmaeker op het nummer 02 282 77 52.
 

Wat houden de werken in?

20150323 131124Er komen graafmachines ter plaatse die eerst de werkstrook vrijmaken die nodig is om veilig en vlot te kunnen werken. Dan worden de huidige ondergrondse leidingen vrijgegraven, de buizen worden weggenomen en op dezelfde plaats worden ze daarna vervangen door nieuwe leidingen.
Op 3 locaties wordt de leiding niet met graafmachine vrijgemaakt en vervangen, maar past Fluxys een specifieke techniek toe: de gestuurde boring. Onder het zuidelijk deel van de Ravelse Staatsbossen, onder het Kempisch Kanaal en onder natuurgebied De Liereman worden boringen uitgevoerd waarin daarna de nieuwe leidingen worden getrokken.
Wanneer de nodige koppelingen tussen de leidingstukken zijn gemaakt, voert Fluxys een aantal tests uit om onder meer de weerstand en de dichtheid van de leidingen te testen.
Tot slot worden eventuele drainagesystemen in hun oorspronkelijke ligging hersteld. Ook worden de grondlagen en de teelaarde apart en met zorg heraangevuld zodat de bodem zich weer in zijn oorspronkelijke staat kan herstellen.
 

Wat is de planning van de werken?

Sinds 15 december wordt met de uitbaters van de percelen die betrokken zijn bij de werken contact genomen om een plaatsbeschrijving op te stellen.
In februari 2015 zijn de voorbereidende werken gestart.
Van midden maart 2015 tot eind september lopen de werken voor de gestuurde boringen en de vervanging van één van de twee leidingen. Die ene vernieuwde leiding wordt dan in de herfst van 2015 in gebruik genomen.
Tijdens de winterperiode van oktober 2015 tot maart 2016 worden er werken uitgevoerd in bestaande bovengrondse installaties van Fluxys.
Vanaf de lente van 2016 wordt dan verdergewerkt aan de vervanging van de tweede leiding die in de herfst van dat jaar in gebruik zal worden genomen.
Er zal lokaal mogelijk hinder zijn voor het verkeer en recreanten van de Staatsbossen zullen moeten rekening houden met de werken. Verkeersomleidingen worden afgesproken met de politie en ter plaatse aangeduid. Voor de verstoring van de recreatie in het bos zullen infoborden ter plaatse de nodige uitleg geven.
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren