foto: Eric Van Loonfoto: Eric Van Loon

Op 9 en 12 juli 2024 kreeg Ravels, net als de rest van Vlaanderen, te maken met hevige stormen, rukwinden, hagel en stortregens.

Het gemeentebestuur roept iedereen die schade heeft geleden op om dit te melden bij het Vlaams Rampenfonds. Dit kan tot uiterlijk 7 september 2024.

Het Vlaams Rampenfonds zal op basis van deze meldingen onderzoeken of de stormen in Ravels officieel erkend kunnen worden als ramp.

Heb jij schade ondervonden door de stormen, rukwinden, hagel of hevige regenval op 9 of 12 juli 2024? Breng dan eerst je verzekeraar op de hoogte. In de meeste gevallen zal je verzekeraar de schadevergoeding regelen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kun je een beroep doen op het Vlaams Rampenfonds. Melding maken kan tot en met 7 september 2024. Het fonds onderzoekt dan of de stormen en rukwinden, de hagel en de hevige regenval in jouw gemeente erkend worden als ramp. Indien dit het geval is, kun je vervolgens een aanvraag tot tegemoetkoming indienen.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het onderzoek naar de erkenning van de stormen, rukwinden, hagel en regenval van 9 juli 2024 als ramp, zonder eerst een schademelding te doen? Raadpleeg dan regelmatig de website van het Vlaams Rampenfonds via deze link.

foto: Nic Andriessenfoto: Nic Andriessen

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren