agridagen PC4

Vrijdagvoormiddag werd op het gemeentehuis alweer de komende editie van de Agridagen voorgesteld.

Volgende maand zal de week voorafgaand aan het weekeinde rondom Weelde Depot, maar ook zeker het weekeinde zelf van 16 tot 18 februari volledig in het teken staan van de vijfde editie van deze landelijke agribeurs.

agridagen PC

Dit keer zal de focus meer worden gelegd op de professionele bezoeker, maar ook het brede publiek met een interesse voor de landbouw is uiteraard van harte welkom.  

Op de beurs zal er ook dit jaar weer ruim gelegenheid zijn op te netwerken voor de exposanten en boeren en landbouwers om hun algemene belangen te verdedigen.

agridagen PC1

Reactie burgemeeste Walter Luyten

1 microfoon 

De beurs zal ook weer een positief imago van de sector naar buiten brengen. Vooral in Ravels, als typische  landbouwgemeente met nog steeds 200 actieve landbouwbedrijven  is de beurs een zeer belangrijk evenement. Vooral in deze tijd waar nog de grote onzekerheid in de sector nog steeds één van de grote gespreksonderwerpen blijft (er is in de laatste 1,5 jaar geen aanvraag omgevingsvergunning ingediend...)

216 exposanten worden verwacht op het weekeinde wat maakt dat de hallen zo goed als helemaal gevuld zullen zijn.

agridagen PC3

De varkenshouders zullen ook dit keer weer door Patrick Herijgers, onze lokale man uit Ravels vertegenwoordigd worden in één van de seminaries op vrijdag of zaterdag.

Net als de vorige edities zal er ook dit keer ook voor de neutrale, nieuwsgierige bezoeker weer veel te zien zijn met actie in bijvoorbeeld de wedstrijden, keuringen, enz.... 
In deze jubileumeditie zullen alle winnaars uit vorige edities er allemaal terug bij zijn wat garant zal staan voor een extra hoog niveau. Als bijzondere attractie kunnen we voor dit jaar aankondigen dat het BMP (Belgische Miniatuurpaard Vereniging) ter plekke een Winterfunshow zal organiseren met  jumping, behendigheid met hun miniatuurpaardjes.

Uiteraard zullen ook de andere  dierententoonstellingen aanbod komen met biiv. (alpaca's, geiten, lammetjes, konijnen….

Voor de omkadering van de Agridagen voor de logistieke hulp zoals de parking of de inwendige mens werd een beroep gedaan om lokale verenigingen sterke die op deze manier zorgen voor lokale verankering.

Als bijzondere gasten staan voorlopig Kathleen Helsen (gedeputeerde landbouw en plattelandsbeleid prov Antwerpen) en Jo Brouns (Vlaams minister van economie, innovatie, werk, sociale economie en LANDBOUW) op het programma.

Later komen we zeker nog uiteraard  nog uitgebreid terug op dit evenement.

1rawepo cameraUitgebreide fotoreportage Perconferentie Agridagen 2024 © RAWEPO

Roger Lemmens verzorgde uiteraard alweer de fotoreportage van deze persconferentie voor Rawepo

agridagen PC2

agridagen PC2 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren