waterinbenzine

Na het tanken van benzine bij Van Raak aan de Grens in Poppel kwamen een aantal onder hen enkele luttele kilometers verder sputterend tot stilstand.

Het maakte niet uit in welke richting ze reden, de volgetankte wagens hielden er plots mee op.

Door de overvloedige regenval was er water in een benzine voorraadtank van het tankstation gelopen, de mensen tankten dus deels water.

Na een paar kilometer, zodra het brandstofmengsel teveel water bevatte, vielen de auto's dus stil. Van Raak heeft beloofd de mensen te vergoeden en verontschuldigd zich voor het ongemak.

Gelukkig is het tij aan 't keren... het is nu 'n paar daagjes droog, het water trekt weg.

Poppel/Turnhout.....

Enkele dagen geleden nog maar stond sommigen in de streek het water aan de schenen.

Zo hoorden we op het radionieuws dat de Carrefour van Turnhout tijdelijk gesloten was, de vloer stond blank. Dit is niet de 1ste keer... de voormalige Grand Bazar maakte het eerder mee. Naar verluid was het terrein vroeger dan ook moerasgrond.

carrefour

Maar ook in Poppel stond de weg onder water. De 'Roovertse Leij' was uit zijn oevers getreden. Dit was ook niet de 1ste maal, ik schreef er eerder al eens over...

roovert1roovert2Maar dat de gehele weg onder water verdwenen was en het water bijna aan 't Rooverts Kapelletje likte had ik nooit eerder gezien.

Roovert is afgeleid van Roo, dat grens betekent, en van Voort, dat een doorwaadbare plaats in een rivier aangeeft. Nu was het even anders...!

Gisteren ben ik nog even poolshoogte (lees: waterhoogte) gaan nemen... Er was nog veel water alom, De Roovertse Leij was moeilijk te onderscheiden van de omliggende weilanden en bossen. Maar de weg was intussen toch weer zichtbaar.

Of het handjevol bewoners die daar aan grenspaal ”209” wonen effectief water binnen gekregen hebben weet ik niet, maar droog zullen ze het niet gehouden hebben.

Ik zou ook angstzweet onder de oksels hebben als ik met rassenschrede het water mijn woning zag naderen.

 

https://www.vecteezy.com/

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren