agridagen verl4

Na de openingsreceptie met rondgang van vrijdag door minister Brouns was het vanmiddag alweer tijd om nog wat schoonder volk naar de Agridagen te lokken.

Op de drukste dag van de beurs gaan de prominenten graag eens bij de lokale standhouders langs.

agridagen verl7

Een minister om mee uit te pakken.

Annelies Verlinden, Minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing was duidelijk in haar nopjes tijdens de rondgang met de notabelen van dienst waaronder vele Ravelse schepenen en raadsleden, maar ook CVP fractievoorzitter Servais Verherstraeten en ander CVP zwaargewicht uit de provincie Tinne Rombouts.

Waar het vrijdag vooral de standhouders van nationale signatuur betrof, waren het op deze zondagmiddag naast de grote boerenorganisaties ook de regionale mensen waaraan een bezoekje werd gebracht.

agridagen verl8

Gratis parking op vliegveld is reuzentroef voor Weelde Depot.

Zondag is traditioneel de drukste dag op de Agridagen, en dat was merkbaar op de parking van het vliegveld, gratis trouwens en dat is een grote troef voor elke beurs. Via de gratis huifkarrenshuttle werden de bezoekers naar de oversteekplaats gebracht vanwaar het nog slechts 200 m wandelen was.

agridagen verl11

Na een korte begroeting met mevr. de minister ging het snel. Er moesten nogal wat standjes worden bezocht, en die mensen willen overal hun verhaal kwijt. Wat opviel was de spontaniteit waarmee de minister iedereen begroette en vooral ook de kinderen aandacht gaf die met open mond stonden toe te kijken. Een verademing na zoveel ernstige gezichten, maar laat ons eerlijk blijven, de gesprekken bleven wel ernstig.

Strike a pose ….

Poseren voor de camera’s met het T-shirt “RED DE BOEREN” van Vennengebied Turnhout moesten ze mannequin “Annelies” ook geen twee keer vragen. Het lijkt op de foto’s wel of ze speciaal om een maatje “S” vroeg, toch toonde ze oprecht interesse voor het problemen waar de boeren in de nabije toekomst voor staan.

agridagen verl5

Indrukwekkende veestapel.

Op het einde van de rondgang moest er nog halt gehouden worden bij de dieren, daar draait het toch allemaal om in de landbouwers van de Agridagen.

Ook hier waren de kinderen weer van de partij, ze mochten samen met de minister een kijkje nemen bij de zogende veulentjes van de minipaardjes en de zachte alpaca's. Die zijn natuurlijk veel schattiger dan de zware dikbillen die ook nog op het tot do lijstje stonden.

agridagen verl9

1rawepo camera Rondgang Agridagen met minister Verlinden | © RAWEPO - ROGER L.

agridagen verl10

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren