Jobdag HVZ Taxandria BANNER

Het zal vandaag druk zijn op Weelde Depot.

Naast de Taxandria jobdag is er namelijk ook de groots opgezette 112 Beurs.

Taxandria jobdag

Zaterdag 23 april 2022 organiseert Hulpverleningszone Taxandria een jobdag in Weelde Depot, Ravels. Het is de gelegenheid om te ervaren of de brandweer iets voor jou is. We zijn namelijk nog op zoek naar brandweervrijwilligers en hebben ook 3 vacante administratieve functies openstaan om ons team te versterken. De pers is welkom om een kijkje te komen nemen, er zal veel te zien zijn!  

Mensen die geïnteresseerd zijn om brandweervrijwilliger te worden, kunnen tijdens de jobdag komen proeven van de brandweer:

  • Ontmoet en doe een babbeltje met brandweermedewerkers.
  • Test je brandweerskills met onze brandweerproevertjes: auto knippen, brandweerslang spuiten, door BIN kader kruipen met interventiekledij.
  • Bereid je voor op het FGA (fysieke proeven & handvaardigheidstest).
  • Kom alles te weten over de opleiding, hoe je brandweervrijwilliger wordt en ontdek of de brandweer iets voor jou is!
  • Ook alle info over 3 vacante administratieve functies bij de brandweer!

Voor je kan solliciteren bij de hulpverleningszone van jouw keuze, moet je eerst een Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen. Eén van de onderdelen van het FGA zijn de fysieke proeven. Op de jobdag is er de gelegenheid om voor deze proeven onder begeleiding te oefenen: beklimmen van de luchtladder, slang slepen en ophalen, zeil van 80 kg verslepen, optrekken, gehurkt lopen, … Het proberen waard!

De jobdag is gratis. Je bent van harte welkom tussen 10u-17u in Geeneinde, 2381 Ravels, hal 13.

 

Zaterdag 23e april vind in het Depot Weelde ook een grote 112 Verzamelbeurs plaats.

112beurs2

Afgelopen jaar vertrokken meer dan honderd hulpdienst voertuigen met diepladers van het brandweermuseum Aalst naar het brandweer depot in Weelde.
(zie reportage Rawepo: https://www.rawepo.be/nieuws/brandweer/6490-zone-taxandria-verwelkomde-konvooi-historische-brandweerwagens-met-gepast-eerbetoon-op-weelde-depot.html

Samenwerking met Nederland.

In samenwerking met de organisator van de Nederlandse 112 Beurs besloten meerdere leden van het Depot en de BVV om een Belgische editie te gaan organiseren. Het enthousiasme van de liefhebbers, verzamelaars en bedrijven is enorm. Uit alle windstreken komen ze afgereisd naar Weelde. Zo staan er standhouders niet enkel uit België en Nederland, maar ook uit Frankrijk, Duitsland en Engeland.

112beurs1

Helmen, Modelbouw maar ook bedrijven.

Wat brengt nou al die liefhebbers samen? Er zullen stands gevuld worden met Helmen, Modelbouw, emblemen, maar ook staan er verschillende bedrijven. Opengewerkte brandblussers, bedrukte brandweer kleding.. Daarnaast zal dit de eerste dag zijn dat alle voertuigen van het Depot bewonderd kunnen worden. De beurs vind namelijk geheel in style plaats tussen alle brandweer en ambulance voertuigen. Voor de kinderen zal er ook wat leuks ter vermaak aanwezig zijn.

Meer info is ook te vinden op www.112beurs.be

112beurs

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren