RAW 2817

De afgelopen dagen teisterden de C130 toestellen van de Nederlandse  Luchtmacht het Ravelse luchtruim.

De voor- maar ook de tegenstanders lieten van zich horen via de sociale media, maar toch kunnen we niet om de feiten heen dat het vliegveld van Weelde nu eenmaal een militaire oorsprong heeft.

RAW 2830

RAW 2846

Noodzaak.

Militairen moeten oefenen om, als het er éénmaal op aankomt ons land te verdedigen en dan mogen we toch hopelijk verwachten dat ze capabel zijn om de burgers te verdedigen tegen de vijand.

Natuurlijk is het voor de moderne samenleving gemakkelijk om zich uit te spreken over het al dan niet tolereren van de militaire oefeningen, maar uiteindelijk beslist defensie over zulke zaken en heeft de gemeente weinig of geen inspraak in de kwestie.

Dit keer was het wel de tweede opeenvolgende maal dat de oefeningen Nederlands van oorsprong waren. Vorige keer was er wel veel pech die ervoor zorgde dat een groot deel van de oefeningen moest worden afgelast. Dit keer werd meer gevlogen wat dan ook meer protest uitlokte.

Desalniettemin waren de spotters in de wolken, niet over de weersomstandigheden, die hadden wat beter mogen zijn, maar de camera’s maakten overuren en vele honderden foto’s werden genomen van de laagvliegers.

Onze huisfotograaf Luc J. deelde deze mooie shots met ons voor jullie.

RAW 2870

RAW 2896

RAW 2800

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren