vorst20210206

We voelen het al kraken in onze knoken, strenge vorst is op komst.

Weerman Lander Van Tricht uit Merksplas waarschuwt: “We krijgen temperaturen die de hele onder het vriespunt liggen met 's nachts zelfs temperaturen tot (ver) onder -10°C. Dit is behoorlijk impressionant in 2021.”

Europees weermodel is duidelijk.

Het Europese weermodel laat weinig ruimte voor twijfel. Waar het in het binnenland waarschijnlijk allemaal nogal zal meevallen zal er in de Noorderkempen, en dus ook in Ravels de komende dagen serieus rekening moeten worden gehouden met extreme weersomstandigheden.

Weer voor vandaag.

Vandaag is van winterweer echt nog geen sprake. De dag verloopt grotendeels bewolkt met soms lichte regen en/of motregen. De hoeveelheden blijven wel eerder beperkt. De temperaturen klimmen tot gemiddeld 7-8°C. De wind wind wakkert geleidelijk aan tot matig - vrij krachtig uit het oost-noordoosten. De gevoelstemperaturen zullen daardoor zeker na de middag wel lager liggen.

Vanavond en vannacht wordt de neerslag vanaf het zuiden intenser. Tegelijk wordt er ook koudere lucht aangevoerd vanaf het noorden aan de oppervlakte. De regen transformeert vanaf het noorden in ijzel en smeltende sneeuw en uiteindelijk ook sneeuw. Tegen de ochtend kan een significante sneeuwlaag gevormd worden.

Samengevat:

wolken   Bewolkt en somber met soms wat regen
thermometer   8°C
wind   3-4 Bf NO

Fijne zaterdag!

www.weerturnhout.be

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren