wolf Poppel

Vorige week werden in Poppel (?) , net aan de grens met Nederland, volgende beelden gemaakt.

De beelden zijn niet echt scherp te noemen, omwille van de hoge zoomfactor van de camera, maar toch durven we stellen dat het hier gaat om een wolf die opduikt in onze gemeente.

Maar is het wel waar dat deze beelden uit Poppel komen, of zijn hier flauwe grappenmakers aan het werk.

21 juni.

Het is dus al een tiental dagen geleden dat deze wazige beelden zijn gemaakt en de wolf zal op dit moment wellicht alweer een heel eind verder zijn. Toch lijkt het alsof hij zich in de Kempen goed voelt want hij is al enkele malen gespot en gefilmd.

Als er nog iemand foto’s of beelden heeft kunnen maken houden wij ons graag aanbevolen. Het is historisch te noemen dat zulke dieren hun weg terugvinden naar onze contreien.

Honderden jaren geleden werden zelfs klopjachten ingericht om het wolvenbestand binnen de perken te houden en werden er flinke beloningen uitgeloofd als je er eentje kon doden.

Het gevaar voor de mens is heel erg klein, hoewel kleine kinderen beter toch niet helemaal alleen het bos intrekken. Met een volwassene in de buurt lopen ze echter geen enkel gevaar. Anders is het voor de jonge lammetjes of kalfjes die vrij in de wei lopen. De wolf is een roofdier en zal geen kansen onbenut laten om aan zijn dagelijkse rantsoen vlees te geraken.

[update]  WOLF IN POPPEL ?

Na de melding die we deden bij landschapvzw, het agentschap dat de wolven in Vlaanderen van nabij opvolgt kregen we het antwoord dat onderstaand filmpje en de foto naar hun mening "NIET" in Poppel zijn opgenomen. Het zou dus gaan om fake nieuws, een fenomeen dat stilaan in alles opduikt. We willen daarom nogmaals met aandrang oproepen om opnames waarvan men kan aantonen dat ze in Poppel zijn gemaakt aan ons over te maken zodat we de mensen correct kunnen informeren. 

Het is erg gemakkelijk om later naar Rawepo te roepen dat er niks van klopt wat ze schrijven, op deze manier wordt het wel heel erg moeilijk en worden we een gemakkelijke prooi.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren