poethulpenwerk

In januari 2020 kwam het bedrijf Poetshulp en Werk uit Poppel in conflict met het Departement Werk & Sociale Economie over de RSZ afdrachten.

Dit conflict dat eigenlijk oplosbaar was heeft er in korte tijd toe geleid dat RSZ het zeer draconische besluit heeft genomen om de erkenning voor het uitvoeren van activiteiten in het kader van de dienstencheques per 14 februari ambtshalve in te trekken.

Sodexho Betalingen onmiddellijk stopgezet.

Door dit besluit is ook direct de vergoedingenstroom aan Poetshulp en Werk opgeschort. Sodexo is per 14-2-2020 gestopt met de betalingen voor ingediende dienstencheque en daarmee is de overlevingskans van Poetshulp en Werk nihil geworden. Alhoewel de onderneming in de dagen daarna continu en tot op dit moment nog altijd in de weer zijn geweest met advocaten, accountants en andere adviseurs restte hen helaas niks anders dan de pijnlijke conclusie te trekken dat ze hun 42 mensen niet langer in kunnen zetten als poetshulp in het kader van dienstencheques via Poetshulp & Werk.

Reactie Poetshulp en Werk.

We hadden daarnet een kort gesprek met Leon Houtepen, directeur van Poetshulp en Werk die ons het volgende vertelde: “Met pijn in ons hart zijn ze gedwongen de boeken neer te leggen en zullen de diverse belangen van alle betrokkenen vanaf dan worden behartigd door een curator.

"Wij zijn verscheurd en verslagen door het plotselinge einde van Poetshulp & Werk en bezorgd over de gevolgen voor ons personeel en ook ons eigen leven. Wat voor ons volgt is een lange weg en complexe samenhang met de curator om dit leed zo veel mogelijk te beperken. De curator zal zich hoogst waarschijnlijk ook ontfermen over de situatie van onze werknemers. Wij hopen dat we de nadelige gevolgen zo veel mogelijk kunnen beperken voor al onze fantastische mensen die hier en daar al contacten hebben kunnen leggen met andere poetsdiensten. Wij bedanken jullie in elk geval voor jullie tomeloze inzet."

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren