20200228 Agridagen Verkeerbergen

Vanmiddag werden de Agridagen plechtig geopend in het bijzijn van enkele prominente aanwezigen.

Het was voor de Agridagen alweer de 3e editie die ze in Ravels in e hallen van Weelde Depot organiseren.

Voorzitter Vermeerbergen was een trotse voorzitter die als eerste spreker het woord mocht richten tot de aanwezigen in de speciaal daarvoor opgerichte seminarietent naast Hal 1.

20200228 Agridagen Luyten

Daarna was het de beurt aan onze burgemeester Luyten die de kar trok van Ravels als landelijke landbouwers gemeente met nog steeds meer dan 200 actieve boeren.

Daarna was het de beurt aan de grote sponsor van het evenement en verantwoordelijke voor de Agro en Business activiteiten van Crelan, Wim Vranken.

20200228 Agridagen Muylle

Als laatste kwam mevr Nathalie Muylle (Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een beperking) .

Minister De Croo, gisteren nog in New York had zich laten verontschuldigen. Hij zou wegens onderhandelingen op hoger regeringsvlak verhinderd zijn geweest volgens de roddels in de wandelgangen van de beurs.

Na de officiële opening, want de hallen waren reeds goed gevuld met bezoekers volgde een korte receptie en de officiële rondgang waarbij de Crelan persprijs nog werd toegekend. De beurs opende vanmorgen reeds met een seminarie voor rundveehouders. Later vanmiddag zal er ook een seminarie over pluimvee worden gehouden.

Morgen en zondag worden nog eens tienduizenden bezoekers verwacht, inwoners uit Ravels konden vooraf een inkomkaart met korting kopen op het gemeentehuis. Morgen en zondag kunnen aan de ingang nog inkomkaarten worden aangekocht, zonder korting jammer genoeg.

Het zal op de baan naar Weelde Statie behoorlijk druk zijn. Er staan verkeerslichten aan de ingang om het voetgangersverkeer in goede banen te leiden.

Zondag zal het gemeentebestuur samen met nog enkele politieke vertegenwoordigers nog een rondgang maken, dit vooral om de lokale exposanten uit de regio een steuntje in de rug te geven.

1 filmcamera   Videoreportage Opening 3e Agridagen  © RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren