Persbericht Agridagen 2020 1 

Van vrijdag 28 februari en met zondag 1 maart 2020 vindt in Ravels de 3de editie van de vernieuwde Agridagen plaats. 

Met 201 standhouders op een uitverkochte beursvloer en bijna 20.000 bezoekers waren de Agridagen in 2018 goed op weg om uit te groeien tot een gevestigde waarde in de wereld van de landbouwbeurzen. Die positieve tendens lijkt zich nu verder door te zetten.

Verhuis Agridagen naar Weelde Depot goed onthaald na sprong in het onbekende.

De verhuis van de Agridagen van Geel naar de atypische locatie in Ravels in 2016 was een sprong in het onbekende. Het nieuwe beursconcept werd zowel door de bezoekers als exposanten goed onthaald, te merken aan zowel een groei in het aantal exposanten (2016: 172; 2018: 201) als het aantal bezoekers (van 15.500 in 2016 naar bijna 20.000 in 2018).

De organisatoren willen doorgaan op de ingeslagen weg en de Agridagen verder uitbouwen tot een totaalforum waar de veehouder van vandaag op een professionele én gezellige manier kan kennismaken met de nieuwste producten en diensten die de toeleveranciers te bieden hebben.

Voorzichtig groeien

De focus van de editie 2020 ligt opnieuw op de pluimvee-, varkens- en rundveehouderij, met daarbij ook mechanisatie op erfniveau. De standhouderslijst voor de komende editie oogt alvast veelbelovend: 2 maanden voor de beurs zijn er al bijna 200 bedrijven ingeschreven! “Meer dan 80% van de exposanten van de editie 2018 herbevestigden hun standplaats”, aldus de organisatie. “Dat cijfer getuigt van een groot vertrouwen in de Agridagen. We hebben nu al ongeveer evenveel standruimte verkocht als in 2018. Om de beurs voorzichtig te kunnen laten groeien, hebben we beslist om de seminarieruimte onder te brengen in een grote tent. Daardoor neemt de beschikbare beursoppervlakte toe met ongeveer 6 procent. De laatste standplaatsen zullen de komende weken worden ingevuld.”

Alle veeteeltsectoren sterk aanwezig

Met een sterke aanwezigheid van de pluimveesector blijft de beurs trouw aan zijn roots. Maar ook de andere veeteeltsectoren - rundvee en varkens - zijn goed vertegenwoordigd. “Heel wat firma’s zien de Agridagen als een opportuniteit om in contact te komen met de veehouders uit Antwerpen, Limburg en het zuiden van Nederland. Door de toegenomen mobiliteitsproblematiek wordt het steeds moeilijker om die doelgroep op andere beurzen temobiliteitsproblematiek wordt het steeds moeilijker om die doelgroep op andere beurzen te bereiken. Toch viel het de voorbij jaren op dat ook bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen de weg naar Ravels vinden, wellicht omdat de Agridagen in het krokusverlof plaatsvinden. Dat is meteen ook de reden waarom we de beurs nu 2 weken later organiseren.” In de marge van de Agridagen zullen opnieuw 3 sectorseminaries en tal van prijskampen worden georganiseerd.

In de prijskampenhal staat de rundveesector extra in de schijnwerpers. Op vrijdag en zaterdag vindt er voor de 3de keer de Junioren Holstein Show plaats, op zondag wordt er voor het eerst een prijskamp voor witblauw georganiseerd. Bovendien zijn er heel wat toeleveranciers uit de rundveesector verzameld.

Met een nieuwe prijskamp voor miniatuurpaardjes op zondag in de seminarietent en een dierententoonstelling komt ook het bredere publiek aan zijn trekken.

Meer details over de komende editie van de Agridagen zullen bekendgemaakt worden tijdens de persconferentie op vrijdag 24 januari 2020 in Ravels.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren