IMG 20191114 WA0001 

In de gewestbossen van Ravels hebben 70 jagers gisteren gisteren een jacht op everzwijnen gehouden. Daarbij kreen ze de hulp van 80 trackers.

19 everzwijnen werden er in totaal afgeschoten. De jagers en opzichters willen zo het aantal dieren beperken want er zijn er momenteel te veel en de overlast die de zwijnen veroorzaken is erg groot.

Vernieling bij boeren en in natuurgebied.

De dieren zorgen soms voor erg veel schade bij boeren in  de nieuwe aanplantingen op natuurgebieden. Zo vernielen ze met hun gewoel de tuinen en velden en vreten ze alles kapot. De enige adequate manier om het aantal evers binnen de perken te houden is de jacht. Daarbij worden everzwijnen naar een bepaalde plek gedreven waar jagers verstopt zitten. Zo zijn er gisteren negentien everzwijnen neergeschoten door speciaal daarvoor opgeroepen jagers.

 Aantal dieren stabiel houden is noodzakeijk. 

"Drukjachten zijn heel nuttig", vertelt Patrick Engels van het Agentschap Natuur en Bos. "We hebben de indruk dat het aantal dieren sinds enkele jaren stabiel is." Hoeveel everzwijnen er nu precies in onze Kempen leven, is niet geweten. "Het is heel moeilijk om dat te tellen", aldus Engels.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren