biertuin1

Het was een duivelse avond gisteren, je kon bijna blindelings over straat lopen zonder gevaar te lopen want autoverkeer was heel erg zeldzaam.....

Iedereen zat ofwel thuis, ofwel in groep voor de buis of het grote scherm “DE” wedstrijd van het jaar, wat zeg ik … van de eeuw te volgen: Brazilië-België.

wk cafe2

WK Café Weelde

In Weelde zat het niet helemaal vol, Steve hield het graag veilig zoals het al heel de campagne van dit WK geweest is.

Toch waren er in het WK Café op den Dijk weer een hele bende “die hard” Red Devil supporters die de match in het gezelschap van vrienden wilden komen bekijken, en natuurlijk ook voor de gratis versnaperingen en de onovertroffen sfeer.

Na een half uur kon het al niet meer stuk, en toen begon de stress toe te slaan.....want het was nog héééééééél erg lang voor de ontlading er eindelijk was met het laatste fluitsignaal.

Je kan de ontlading bijna voelen op onderstaande foto...... eindelijk.....

wk cafe1

Biertuin Poppel.

biertuin2

Ook bij de Biertuin in open lucht te Poppel aan de Beekseweg was het feest compleet.

Bijna 300 voetbalfanaten woonden er de wedstrijd bij en ook hier kon de vreugde niet op toen de scheidsrechter na 5 lange minuten extra time het verlossende einde floot.

Voordien werden momenten van akelige stilte afgewisseld met kreten van opwinding en open doekjes voor de  fantastische acties van ons weergaloze trio De Bruyne – Hazard – Lukaku, om zeker niet de match save diep in blessuretijd van Thibaut Courtois te vergeten.

Ook onze Nederlandse noorderburen, waaronder vele Nederbelgen uiteraard, konden hun opwinding niet verbergen en deelden volop in de vreugde.

biertuin3

biertuin4

Mes chèrs amis français, souvenez-vous ….. 11 juillet 1302

Volgende week is het opnieuw matchday, dit keer tegen de fransozen, de sans-culottes. Als we wereldkampioen willen worden zullen die ook voor de bijl moeten gaan. Als ik het goed heb, is het een dag later onze Vlaamse feestdag, dat doet me denken aan 11 juli 1302, op de Guldensporenslag maakten “les petits Belges” korte metten met de Franse aristocratie. De Fransen zijn gewaarschuwd. 

1rawepo camera   Fotoreportage WK Café Weelde  ©  RAWEPO  |  JOris C.

Joris Cnaeps maakte een fotoreportage in het WK Café in Weelde gedurende de match.

Op onderstaande foto is de uitslag nog onzeker en hebben de Goddelijke (maar uiteindelijk bleke) kanaries net tegen gescoord..... nog een kwartiertje nagelbijten voor onze rode brigade.

wk cafe3

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren