RAW 3113

De Agridagen editie 2 opende gisteren haar deuren, in de voormiddag begon de reuzeparking op vliegveld al flink gevuld te raken en vandaag is het weeral een ongekende toeloop van bezoekers die van heinde en verre naar Ravels komen afgezakt.

Om 15.30h werd de beurs officieel geopend in bijzijn van Europees Commissaris Marianne Thyssen, verantwoordelijk voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit.

RAW 3050

Burgemeester Luyten mag  onze gemeente in de schijnwerper plaatsen.    

Na de verwelkoming van de Agridagen voorzitter Georges Van Keerberghen die de groeiende samenwerking met Nederland als één van de grootste voordelen van de huidige locatie zag kwam onze eigen burgemeester aan het woord.

De burgemeesters van de omliggende gemeenten moeten een beetje afgunst hebben gevoeld toen onze eigen burgemeester het woord mocht nemen en PR man mocht spelen voor Ravels. Met Weelde Depot wint Ravels aan belang in de ruime regio en dit belang zal in de toekomst alleen maar groter worden. Wanneer volgend jaar het RUP zal worden goed gekeurd zal er pas zicht komen op het enorme potentieel dat Weelde Depot voor onze gemeente kan betekenen.

RAW 3066

Na onze burgemeester was het aan Europees commissaris Thyssen om de belangrijkheid te onderstrepen van initiatieven zoals de Agridagen. Ze sprak zelfs over de effecten van de komende Brexit waarmee ook de landbouwers vanaf volgend jaar te maken krijgen, maar ze schuwde ook de grotere context zoals het terrorisme niet  dat overal zijn kop opsteekt.

In de filmreportage die we maakten kan u alle toespraken rustig op uw gemak beluisteren. 

 

RAW 3087

 

Rondgang

Bij de rondgang die na de opening werd gemaakt moesten natuurlijk vooral de grotere sponsoren gesust worden. Jammer dat er voor de lokale standhouders en de stand van onze eigen gemeente geen tijd werd uitgetrokken. 

De stand van Ravels was een mooie gelegenheid  om te tonen hoe zeer de landbouw verweven is met de rest van het dorp. Op een reusachtige luchtfoto van onze regio, eigenlijk van de regio die het ARO project omvat waren alle landbouwbedrijven met legoblokjes aangeduid in de verschillende kleuren van hun specifieke activiteit.  In eerste instantie een beetje moeilijk om je weg te vinden in deze tweedimensionale voorstelling, maar als je even de tijd neemt kan je met gemak je eigen huis situeren en zien hoe de landbouw ons allen omringt en hoe belangrijk ze is voor de gemeente.

Zondag komt vicepremier Kris Peeters een bezoek brengen aan de Agridagen, ook daarvan zullen we weer een uitgebreide reportage brengen.....

 

RAW 3074

RAW 3115

 

1rawepo camera  Fotoreportage © RAWEPO

Luc Jansens maakte voor jullie deze fotoreportage van de receptie en de rondgang.

 

Filmreportages Opening Agridagen © RAWEPO

Rawepo was aanwezig om de toespraken vast te leggen van de voornaamste sprekers. Hieronder kan u deze toespraken opnieuw bekijken.

 

Georges Van Keerbeghen, voorzitter Agridagen

 

Walter Luyten, Burgemeester gemeente Ravels

 

Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werk ….

 

 Filmreportage Agridagen, de rondgang © RAWEPO

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren