burgemeestersmarathon

Gisteren startte op Radio 2 de Burgemeestersmarathon over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Naast Bart De Wever en andere nationale kopstukken kwam in de namiddag ook onze eigen CD&V burgemeester Walter Luyten aan het woord.

 

Weinig schrik van de oppositie.

Het werd een uitgebreid gesprek waar  de moderator enkele punten aan mocht snijden die zowel goed als gevoelig zouden liggen in onze gemeente.

Onze gemeente kan goede adelbrieven voorleggen op vlak van de investeringen in onderwijs en fietspaden beleid en ook de financiële situatie is een pluspunt in onze gemeente.

Volgens de oppositie is dit mooie palmares grotendeels te wijten aan het feit dat CD&V nogal royaal is in het uitgeven van de reserves die onze gemeente heeft aangelegd in de loop der tijden, een beschuldiging die door de burgemeester werd weerlegd. Er zullen nog voldoende reserves overblijven om de volgende legislatuur te blijven investeren in nieuwe projecten.

Het beperkte openbaar vervoer kwam aan daarna bod, maar ook de labiele mobiele bereikbaarheid in sommige buitengebieden van de gemeente kreeg aandacht. 

 

Is de bouwstop wel een knelpunt in onze gemeente?

Een ander puntje waar de Ravelse inwoners zich wel eens zorgen over zouden kunnen maken is de beton- of de bouwstop. Volgens de onderzoeken van het VITO zou onze gemeente slecht scoren op vlak van de knooppuntwaarde ofwel het alweer knellend schoentje van het openbaar vervoer.

De burgemeester gaat met veel vertrouwen naar de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Hij stelt zichzelf opnieuw kandidaat en hoopt weer een absolute meerderheid te kunnen behalen met zijn CD&V team.

U kan het volledige gesprek hieronder opnieuw bekijken.

 

Burgemeester Luyten in de burgemeestersmarathon bij Radio 2.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren