luc bax pietrain
foto:Vlaamse Piétrain Fokkerij 
Op zaterdag 13 februari was Weelde Depot het decor voor het 8e Vlaams Kampioenschap  bij de Piétrain beren. 
Ter gelegenheid van de vernieuwde Agridagen die voor de 1e maal in Ravels doorgingen was er meer dan gewone belangstelling vanwege de lokale favoriet, Luc Bax.
 

Sterk deelnemersveld bij de Piétrain beren.

IMG 0172 IMG 0175Het deelnemersveld was zeer sterk, er waren meer dan 50 beren die in twee leeftijdscategorieën streden om het Vlaamse Kampioenschap. In de 7 voorbereidende reeksen werden telkens één winnaar aangeduid die het later onderling zouden uitvechten voor de titel. Luc Bax uit Weelde behaalde liefst 2 overwinningen in deze reeksen waardoor hij met 2 beren nog in de running was. 
Luc was de laatste weken al erg nerveus want hoewel hij bij de favorieten behoorde moet op de dag zelf alles wel feilloos verlopen om het kampioenschap binnen te halen. Het zweet stond in de finale dan ook op zijn rug toen hij zijn topbeer mocht voorstellen aan de jury en het talrijk opgekomen publiek.
 

2 finalisten voor Luc Bax.

Nadat de reeksen waren afgelopen stond Luc zoals gezegd met zijn twee finalisten in de finale ronde om de titels te verdelen.
Er worden op verschillende factoren gelet in deze Piétrain competitie. De bouw van het dier, de lengte, maar ook de spiermassa wordt beoordeeld en zelfs het benenwerk speelt een belangrijke rol. Het totale plaatje moet kloppen en de jury probeert dan ook nauwgezet hun oordeel te motiveren bij het afroepen van de uitslag.

 

Bax haalt zijn slag thuis in de categorie jonger dan 10 maanden.

IMG 0182 IMG 0190De jongste beer van Luc Bax verzilverde zijn deelname en werd in zijn eigen Weelde Vlaamse Kampioen 2016 bij de categorie jonger dan 10 maanden. Een geweldige prestatie die op luid applaus kon rekenen van het enthousiaste publiek! De jury maar ook alle kenners waren het er mee eens dat de beer een verdiende winnaar was. 
Deze overwinning is toch een opsteker voor een man die zich voor 100% inzet voor zijn dieren. De hele familie zit in het KI-station  bedrijf, ook vader André staat zijn mannetje nog in de ring en de opvolging is al verzekerd met zoon Steven. Ondanks de moeilijke tijden in de sector is het geen optie om het hoofd te laten hangen, het tij zal wel weer keren in de toekomst en dat is hetgene waarop dat de familie Bax rekent.
Het Vlaamse geel zwarte kampioenschapslint werd zoals verwacht met bubbels gevierd en zal de volgende keer weer fel worden verdedigd.
 
Proficiat aan Luc en de ganse familie!
 
 
IMG 0144
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren