IMG 0064

Wie er aan twijfelde of het wel een goed idee was om de Agridagen naar Ravels te halen moet gisteren raar hebben opgekeken.
Niet minder dan 10 km aan geparkeerde auto’s werd er geteld op de openingsdag van deze Agridagen vernieuwde stijl die Ravels voor de eerste keer mocht verwelkomen.
 

Gedroomde locatie.

Alle condities zijn aanwezig om de hallen van Weelde Depot een onverdeeld succes te laten worden, en dat bleek gisteren al direct in de voormiddag toen de landbouwers vanuit alle hoeken van ons land, maar ook uit Nederland in dichte drommen afzakten naar ons dorpje in de stille Kempen.
Niet minder dan 850 kaarten werden er via het gemeentehuis aan de inwoners van Ravels verkocht aan een gereduceerde prijs, niemand had dit succes verwacht en er liepen dan ook vele bekende gezichten rond in de vier hallen die allen goed gevuld waren.
 

Stralende voorzitter Van Keerbergen beloofd nog zeker twee volgende edities.    

IMG 0036 IMG 0039Het was dan ook een stralende Georges Van Keerbergen die als trotse voorzitter van de Agridagen de spits mocht afbijten bij de openingstoespraken. Hij liet onze gemeente delen in de lofbetuigingen die al de hele week werden afgeleverd, deze locatie is  op alle vlakken ideaal. Geweldige faciliteiten voor de opbouw en afbraak, grootse en gratis parkeergelegenheid in de onmiddellijke nabijheid van de expositiehallen, een fantastische vloer om de zwaarste machines moeiteloos te dragen….. vergeleken met de tenten die voordien moesten worden opgesteld zijn deze condities grandioos en zouden ze wel eens de toekomst kunnen zijn voor nog veel meer van dit soort evenementen. 
 

Enorm potentieel wordt al meteen bewezen.

Natuurlijk moeten er, indien de gemeente eigenaar zal worden, financiële inspanningen worden gedaan om enkele veiligheidsaspecten te verbeteren, maar het potentieel is dermate groot dat goed moet worden nagedacht over deze mogelijkheden.
Ook onze eigen burgemeester benadrukte nogmaals het belang van de sector voor onze regio in soms erg moeilijke tijden. Toch wil Ravels zich blijven inzetten om  steun te verlenen aan de landbouwers en een evenement zoals de Agridagen naar onze gemeente halen is een goed begin om de hele sector in de belangstelling te plaatsen.
 
IMG 0040
 
IMG 0190 IMG 0129 IMG 0049Ook de voorzitter van de Boerenbond, Sonja De Becker kwam aan de beurt als ondersteunende partner van de Agridagen. “Beurzen zijn voor ons een middel, maar geen doel”, aldus Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. Zij ziet beurzen als de ideale gelegenheid om land- en tuinbouwers de kans te geven nieuwigheden te bekijken en te vergelijken vooraleer tot investeringen over te gaan. 
Luc Verseele kwam als CEO van Crelan en bevoorrecht partner van de Agridagen ook zijn steentje bijdragen en is een belangrijke speler op bankgebied in de landbouwsector.
Provinciaal gedeputeerde voor landbouw De Caluwé kwam met cijfers als laatste nog één en ander verduidelijken en telde ons voor dat 1 op 5 ondernemers in onze provincie op de één of andere raakt aan de landbouw.
Na de toespraken werd een beursrondgang gedaan door het nobele gezelschap genodigden. Hier en daar werd halt gehouden voor wat uitleg van de standhouders.
F35A6712 F35A6798 IMG 0070Er zijn ook een aantal lokale handelaars die de kans te baat nemen om op deze beurs hun onderneming te tonen aan de vele bezoekers. Morgen hebt u nog één dag de tijd om een kijkje te gaan nemen. Daarna gaat de deur onherroepelijk dicht voor twee jaar.   
 
Fotoreportages:
 F35A6683
 

Openingsceremonie en rondgang Agridagen.

 

 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren