agridagen front

Vorige week werden onder grote belangstelling de komende Agridagen, de vakbeurs voor intensieve veeteelt en mechanisatie op erfniveau voorgesteld.
Dit gebeurde via een persconferentie in het gemeentehuis van Ravels, onze gemeente is namelijk één van de gewaardeerde partners, vooral op logistiek niveau.

 

persconferentie

Burgemeester Luyten opent persconferentie.

Burgemeester Walter Luyten benadrukte bij het openen van de persconferentie nog maar eens hoe belangrijk dat de landbouw blijft voor onze gemeente en was zichtbaar content dat onze gemeente deze vakbeurs naar Weelde Depot kon halen. De organisatie kan dan ook rekenen op alle steun die de gemeente kan geven. In de week voor 12-14 februari zullen vier hallen van het Weelde Depot complex worden omgetoverd tot een beurspaleis voor de landbouwnijverheid, waarbij de focus zal liggen op de veehouderij, meer specifiek op pluimvee, varkens en rundvee.

Prestige project voor Weelde Depot.

parking vliegveldOp het voormalige militaire domein van 48 ha worden vier hallen voorbehouden voor de beurs, dit zijn in totaal 20.000 m² aan standen.
De hallen zullen door middel van aanbouwtenten aan elkaar verbonden worden zodat de bezoekers de afstanden tussen de hallen gemakkelijk kunnen overbruggen, zelfs in slechte weersomstandigheden.
Nieuw op de Agridagen zal de sectie mechanisatie op erfniveau worden, door de verdubbeling van de oppervlakte in de hallen tegenover hun vorige locatie in Geel kan er veel meer worden getoond door de deelnemende bedrijven. Waar vroeger alles op een houten vloer in een krappe tent moest worden voorgesteld is er nu ruimte in overvloed en zijn zelfs zware machines geen probleem voor de gepolierde betonvloeren van de hallen.

 

Seminaries op Vrijdag 12 februari 2016

SeTijdens de Agridagen kunnen ook seminaries worden bijgewoond van de verschillende sectoren. Inschrijven voor de verschillende seminaries kan via www.agridagen.beminaries sectorwerkgroepen (hal 5)

Tijdens de Agridagen kunnen ook seminaries worden bijgewoond van de verschillende sectoren. Inschrijven voor de verschillende seminaries kan via www.agridagen.be

10.00u Seminarie varkenshouderij - Marktgericht produceren * pdfSeminarie_Varkens_-_U_komt_toch_ook.pdf398.87 KB
13.00u Seminarie rundveehouderij - Waar gaat onze melkveehouderij naar toe? * pdfSeminarie_Rundvee_-_U_komt_toch_ook.pdf491.26 KB
18.15u Seminarie pluimveehouderij - Pluimveehouderij in een steeds veranderende wereld * pdfSeminarie_Pluimvee_-_U_komt_toch_ook.pdf569.44 KB

Klik naast de seminaries voor meer info over de seminaries.

Ook grote belangstelling van lokale ondernemers uit de sector.

wijkomennaardeagridagenOp 14 januari hadden er al 154 exposanten ingeschreven, de inschrijvingen zijn echter nog niet afgesloten en er komen nog regelmatig nieuwe exposanten bij. Ook uit onze eigen regio zitten er een 15-tal deelnemers bij die hun diensten willen tonen aan de bezoeker.
Omdat sinds enkele weken het asielcentrum is geopend op het terrein was er eerst wat ongerustheid omtrent hun aanwezigheid. Op dit 48ha grote terrein is de afstand nog redelijk groot zodat er geen hinder verwacht wordt. Het opvangcentrum heeft wel geleid tot het verplaatsen van de parking. Waar voordien rondom de hallen voldoende ruimte was voor de auto’s van de bezoekers is nu geopteerd om alle bezoekers op het vliegveld te laten parkeren. Hier zullen busjes voor een shuttledienst zorgen zodat de wandelafstand niet te groot wordt voor de bezoekers.

Verkeersplan voor hele weekeinde.

verkeersplanOm het Geeneinde te ontlasten van het drukke verkeer dat wordt verwacht heeft de organisatie in samenwerking met de politie een verkeersplan opgesteld om alles in goede banen te leiden. Zo zullen er borden worden geplaatst zodat alle bezoekers die vanuit België arriveren via de baan Turnhout – Baarle Hertog zullen worden afgeleid naar het vliegveld op dezelfde manier als de verkeersstromen van jaarlijkse oogstfeesten worden geregeld.
Enkel verkeer dat vanuit Tilburg komt aanrijden zal door het centrum van de gemeente Weelde passeren.

 

Praktische info - 50% korting voor toegangskaarten voor inwoners van Ravels.

  • Wat: vakbeurs voor de veeteelt (pluimvee-, varkens- en rundveehouderij) en mechanisatie op erfniveau
  • Waar: Weelde Depot, Geeneinde 54, 2381 Ravels
  • Wanneer: van vrijdag 12 t.e.m. zondag 14 februari 2016
  • Openingsuren: elke dag van 10.00 tot 18.00u (wel pluimveeseminarie op vrijdagavond)
  • Toegangsprijs: € 11, kinderen (-12j) gratis 
  • Inwoners van de gemeente Ravels kunnen op vertoon van hun identiteitskaart vooraf een toegangskaart kopen op het Gemeentehuis tegen de gereduceerde prijs van € 5.50 i.p.v € 11.00
  • Parking: gratis
  • Contact: +32(0)9/245.36.13, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website: www.agridagen.be
  • pdf1_Presentatie_Agridagen.pdf1.82 MB  Informatieve presentatie over ligging, seminaries, prijskampen, shomanshipwedstrijd enz...

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren