kijkverdriet2Gisteren stond als één van de laatste kerststalattracties van Ravels een avondwandeling gepland naar de tuin van de familie Van Leent op het Kijkverdriet.
Mensen die van een beetje kerstverlichting houden kunnen zich daar vergapen aan duizenden kleurrijke lampjes en slingers in alle soorten.

Levenswerk van broer Dries en zus Magda Van Leent.

IMG 0553Al meer dan 15 jaar beginnen broer Dries en zus Magda Van Leent begin september aan de grote werken die honderden uren vergen van de jonge zeventigers. Als Sinterklaas nabij komt zijn ze er eindelijk klaar mee en kunnen de stekkers in de stopcontacten voor het hemelse zicht dat de lampjes geven.
De twee vrijgezellen begonnen ermee toen ze merkten dat hun broer, die ondertussen is overleden en slechtziend was, de lampjes en kleurrijke slingers zo mooi vond. Voor de rest zag hij bijna niks, maar dit vond hij prachtig. Daarom gingen Magda en Dries aan de slag in de tuin en na jaren ervaring mag het resultaat er wezen.

Lichtjesdoolhof via slingerende hofpaadjes door de grote tuin.

De avondwandeling die gisteren meer dan 70 mensen op de been bracht voor een bezoekje aan de tuin is hier een bewijs van. Ondanks de grillige regenbuien trotseerden ze toch de koude en de regen om via de Staatsbossen van Ravels naar de hemelse tuinen van de familie Van Leent te trekken.
Daar werden ze vakkundig rond geleid door Magda die haar publiek op alle attracties attent maakte zodat niets over het hoofd werd gezien. Een rondleiding met deze ervaren gids duurt al snel een half uurtje, want de hele tuin is een doolhof van kleine paadjes die allemaal zijn afgezoomd met lampjes, verlichte dierenfiguren en kerstslingers. Niemand die durfde vragen hoeveel de elektriciteitsrekening wel zou gestegen zijn gedurende de laatste maand aan Dries of Magda.

Na afloop werd nog een borreltje genuttigd en keerde de groep huiswaarts via de kerststal aan de tuin van mijnheer pastoor in Ravels. Daar werden nog boterhammen met spek en eieren geserveerd door de uitbaters van de kerststal.

fotograafFoto's van de Kersttuin

 

kijkverdriet1

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren