patrick Van Gompel

Overmorgen, precies 37 jaar geleden schreef Patrick Van Gompel, we kennen Patrick allemaal,  zijn eerste stukje in de krant.
Het ging 37 jaar geleden al over de opkomende rupsenplaag, toen nog niet gekend als de processierups…. Dat kwam later pas.
 
19780612HLN1steStukPatrick was net begonnen als nieuwbakken journalist uit de stille Kempen bij de krant Het Laatste Nieuws, een hele stap vooruit.
De eerste opdracht die hij kreeg handelde over de toen nog relatief nieuwe geseling waarmee onze Kempense gemeentes te kampen hadden, de rupsenplaag.
 

Kritisch, maar maatschappelijk relevant ....

Patrick had zoals altijd een kritische pen en klopte aan bij de lokale overheden om zijn licht betreffende de situatie op te steken. De mensen waren niet tevreden omdat er veel te laat of niet werd gereageerd op de klachten die men had geuit.  Vooral in de privé tuinen hielden de rupsen toen grote ravage en de mensen werden geplaagd met de gekende rode uitslag.  (lees originele artikel hiernaast).
 
Enkele jaren later wanneer Patrick bij Radio 2 werkte was er een nieuwe rupsenplaag…

Voor een kort radio interview telefoneerde Patrick naar de gemeente waar men wist te melden dat er nooit voordien een rupsenplaag was geweest in Weelde. Toenmalig secretaris Van Dun keek raar op toen Patrick  hem confronteerde met het artikel dat hij  op 12 juni 1978 schreef als allereerste stuk in HLN. : “Kijk maar eens in Laatste Nieuws van 12 juni 1978 blz. 27 rechts onderaan….” Daar had de secretaris niet van terug natuurlijk.
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren