111 F35A6556
Als Rawepo verslaggever hadden we een erg druk weekend, zo waren we zaterdagnamiddag op de viering van 50 jaar Belgian Air Cadets op het vliegveld van Weelde. 
Hier was niet veel volk  maar dit werd uiteindelijk veruit het leukste dat we de laatste tijd hebben meegemaakt.
 

Briefing over de Luchtkadetten en hun geschiedenis.

 134-F35A6590078-F35A6519
Allereerst was er een briefing die we bijwoonden en waar het zweefvliegen op het vliegveld specifiek werd toegelicht door de woordvoerder Liekens van de Luchtkadetten  en onze lokale specialist ter zake, Kolonel André Jansens die zelf in de schaduw van het vliegveld opgroeide.
 

Drie verschillende clubs werken broederlijk samen.

 
049-F35A6477010-F35A6434Tezelfdertijd was zaterdagmorgen reeds gestart met de Weelde Cup, een zweefvliegwedstrijd tussen de 3 verschillende zweefvliegactiviteiten op Weelde vliegveld. Vooreerst zijn er de Belgian Air Cadets die al vele jaren van Weelde hun uitvalsbasis hebben gemaakt en nu in Vlaanderen enkel nog op ons vliegveld terecht kunnen. Daarnaast hebben we de Kempische Aeroclub die ook al oude bekenden zijn in het luchtruim boven onze gemeente. Als derde speler hebben we relatief onbekende  Vlaamse Zweefvlieg Academie. Deze club had tot begin jaren 90  Antwerpen als basis maar week toen naar volle tevredenheid uit naar onze ruimere faciliteiten met betrekking tot landingsstrips. De andere accommodaties kunnen stilaan wel wat oplapwerk en een likje verf gebruiken maar de grote troef van Weelde is de relatief rustige omgeving.
 024-F35A6450129-F35A6581

Luchtdoop met lier geeft onbeschrijfelijk gevoel.

 
Na de briefing werden we nog verrast op een luchtdoop die ons werd aangeboden door de Luchtkadetten. Eerst nog wel wat onwennig want het zou dan wel met de lier moeten …. En daar hadden we het eerst wat moeilijk mee. Wanneer echter Fernand Kortleven, een doorwinterde oude rot in het vak met meer dan 30 jaar ervaring ons gerust gesteld had stapten we toch maar in het kleine cockpitje en waagden het erop.
IMG 5662IMG 5665IMG 5676IMG 5691
Ook schepen van cultuur, Jef van de Pol had al zijn moed samen geraapt en legde zijn leven in de weegschaal om eens van de grond te gaan met zo’n zwever.
Eens we een minuutje de lucht in waren was het echter enkel maar genieten en waren we één en al in bewondering voor het spektakel dat je boven in de lucht te zien krijgt. Nog een beetje thermiek erbij en we stegen zelfs nog tot meer dan 700m zodat we gemakkelijk de koeltorens van Doel en de stad Eindhoven konden zien liggen vanuit deze hoogte.
   
De foto’s zullen hopelijk voldoende vertellen, zelf waren we het grootste deel van de tijd sprakeloos.
Foto’s:  André V & André J (© RAWEPO)
 
009 F35A6433
 
 
 
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren