Rudolph van Veen, de ondertussen wereldvermaarde TV kok met roots in Weelde maakt furore in het wereldje van Jeroen Meus maar gaat veel verder ....
We kwamen toevallig zijn CV tegen in een damesblad en merkten dat hij is geboren in Weelde.
 
 

Biografie

 
Van Veen groeide op in Tilburg waar hij tot begin 2014 woonde, hij woont sinds begin 2014 in een villa in 't Gooi met zijn vriendin, Simone en zijn zoon Ralph. Tijdens zijn schooltijd werkte hij al bij zijn oom, die een restaurant in Amsterdam had. In 1980 ging Rudolph naar de koksschool in Breda waar hij in 1985 met lof zijn diploma behaalde. Hierna vertrok hij naar Zwitserland waar hij in de keuken van een hotel werkte en één dag per week in een slagerij en één dag per week in een bakkerij om ervaring op te doen. Rond zijn twintigste werd Rudolph leerling kok bij Cas Spijkers in restaurant De Swaen te Oisterwijk en vervolgens leerde hij bij Pieter Booy van Huize van Wely de fijne kneepjes van het patisserievak.
 
 

Carrière

 
Vijf seizoenen lang verzorgde Van Veen in Life & Cooking de maaltijden voor Carlo Boszhard, Irene Moors en hun gasten. Daarna begon hij voor zichzelf met Food & Fit. Toen dat programma stopte is hij teruggekeerd bij Carlo en Irene en kookte hij elke zondag weer in Life4You. In de loop van 2012 stopte hij echter opnieuw, vanwege zijn werkzaamheden op de Nederlandse zender 24Kitchen.
 
Zijn televisie-debuut was echter niet als kok, maar als playback-artiest bij een aflevering van de Soundmixshow. Hier deed hij het nummer My Way van The Sex Pistols. Overigens niet omdat hij zo goed kon zingen, maar omdat hij op die manier de gelegenheid had om voor een groot publiek over patisserie te kunnen vertellen.
 
Sinds augustus 2003 is Van Veen ambassadeur van Feast for Peace van War Child. In 2005 mocht Rudolph de toetjes maken voor het diner na de uitreiking van de Oscars in Los Angeles. In dat jaar was hij ook te zien als ballroomdanser in Dancing with the Stars. Hij is sinds 2011 een van de presentatoren op het digitale kanaal 24Kitchen, waar hij meerdere programma's presenteert.
 
Bron: Wikipedia
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren