preventorium bannerDe Facebookgroepen beginnen stilaan wat dood te bloeden maar overal zijn er toch nog enkele fervente doorzetters die ze aan het rollen houden.
Zo hebben we in de groep van Weld een harde kern die het Weldse dialect een grondige poetsbeurt en oplevingsscursus probeert te geven met allerlei Weldse uitdrukkingen, dit topic heeft langzamerhand al zo’n 600 reacties teweeg gebracht. Een aantal onder hen hebben elkaar goed gevonden waaronder Luc Van Vlasselaer die ondertussen al decennia lang in Oost …. of is het zelfs West Vlaanderen woont.

Ravels zelf heeft ondertussen het grootste aantal leden, 833 om precies te zijn. Onlangs verscheen er een luchtfoto van het centrum met het oude Preventorium pontificaal in het midden van de foto.

De vraag rijst nu uit welk jaar deze foto stamt, de ene zegt dat ze uit de begin zestiger jaren komt, de andere houdt het eerder op de mid 70’er jaren. Indien u het weet kan u hieronder reageren, via Facebook of via de gewone reacties.

In Poppel met hun 521 leden heersen de oude foto’s en de vragen over oude huizen, kapellekes en café’s en in Den Eil zijn ze bijna helemaal stil gevallen. Daar blijven ze steken op 228 leden.
Ten slotte vonden we nog een groep aan de Statie (215 man sterk), maar de mensen van de Statie willen privacy en houden er een gesloten groep op na.
Daar kunnen we niet even gaan piepen waarover ze zoal in discussie gaan.


preventorium

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren