IMG 0010Diegenen uit onze gemeente die de 50 gepasseerd zijn herinneren zich misschien nog wel  het VW busje van “Jan Pelk” , de man die in de jaren zestig de mode introduceerde in Ravels, Weelde en Poppel. Wekelijks toerde Jan met zijn busje rond bij de mensen die “niet zo veel tijd” hadden om te gaan winkelen. Boeren, zelfstandigen en andere families maakten daar gretig gebruik van, want als Jan het meebracht moesten ze zelf niet gaan kiezen en passen, iets wat voor velen een nachtmerrie was en soms nog altijd is.  Vooral rond Pasen maakte Jan veel uren want….. met Pasen moest iedereen er in de hoogmis op zijn Paasbest uitzien, met dank aan Huis Pelkmans uit Ravels.

Kleding Pelkmans bestaat ondertussen 50 jaar. Voor deze feestelijke gelegenheid zamelde de kledingzaak meer dan 1.000 dassen in, die door hun klanten en partners naar aanloop van het feestjaar werden binnengebracht.
IMG 0005
En omdat er aan vele oude ‘plastrons’ een leuke anekdote vast hangt, toont Kleding Pelkmans al deze ‘dassen met verhaal’ in een heuse dassententoonstelling die aanstaande zaterdag de deuren opent. Hiermee zet de kledingzaak een nieuwe stap in hun feestjaar ter ere van hun ‘gouden bestaan’.
De tentoonstelling loopt vanaf 15 maart in de winkel en toont dassen van vroeger en nu in een origineel ‘jasje’. Hiervoor werkte Kleding Pelkmans onder andere samen met de Stedelijke Handelsschool van Turnhout, de leerlingen toverden de dassen om tot ware kunstwerkjes. Hofpoortteater ELCKERLIJC bezorgde een mantel uit enkel dassen gemaakt.
Johan Pelkmans, zaakvoerder, is trots: “Aangezien we dit jaar ons 50-jarig bestaan vieren, willen we het hele jaar door met leuke acties en belevenissen uitpakken om onze klanten te verwennen. Zo organiseren we onder meer enkele ‘ladies nights’, een ‘welness weekend’ en geven we 50 dagen lang, elke dag 50 euro weg aan een van onze klanten.”
Met de dassententoonstelling wil Kleding Pelkmans de ervaring van het winkelen uitbreiden tot een echte belevenis. De tentoonstelling is nog tot einde maart vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de winkel.
Voor meer informatie/interview/foto’s:
Johan Pelkmans
Grote Baan 27
2380 Ravels
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
014/65.52.65

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren