Kop

Wat het eerste elftal van Flandria niet lukte, deden de U15 A van de Ravelse voetbalclub wel. Zij werden kampioen en speelden afgelopen zaterdag hun laatste match.

IMG 8955 002De spelers van de ploeg U15 A van Flandria hebben talent, dat is ontegensprekelijk de waarheid na een knalseizoen als dat net afgelopen is. Deze groep 15-jarigen, aangevuld met enkele gasten van 14 jaar, werden eigenlijk 2 keer kampioen. Door een hervorming in het jeugdvoetbal enkele jaren geleden zijn de reeksen immers kleiner en worden er kampioenschappen gespeeld voor en na de winter.

 

De Ravelse U15 A speelden tot de winterstop een schitterende reeks waarbij ze 9 matchen wonnen van de 12. Daarbij zaten er enkelen met klinkende cijfers, zoals 11-0 en 20-1. Met 28 punten werden deze jongens uiteraard winterkampioen.

Daarop volgde een indeling in een nieuwe reeks met andere tegenstanders en ook nu werd er weer fantastisch gespeeld. De geel-zwartjes wonnen liefst 10 wedstrijden van de 13, met als hoogtepunt een 16-0 overwinning.IMG 8956 002

Afgelopen zaterdag werden de gasten gehuldigd door het bestuur en de supporters bij hun laatste wedstrijd, een thuismatch tegen Oud-Turnhout. Ook onze redactie was er bij om de nodige festiviteiten door de gevoelige lens te trekken. En laat nu net deze wedstrijd de minste van het seizoen te worden.

De thuisploeg miste al enkele vaste waarden door ondermeer schorsing en andere verplichtingen, ze hadden ook al geen geluk tijdens het duel. Oud-Turnhout had dan wel een fysiek sterkere ploeg, maar voetballend lieten de jongens en meisjes uit Ravels bij momenten toch zien wat ze in hun mars hadden.IMG 8962 002

Bij de bezoekers lukte echter alles en bijna iedere kans werd omgezet in een doelpunt. De kopjes van Flandria gingen wat hangen ook, maar ja, er stond toch niks meer op het spel, de titel werd een week eerder al veilig gesteld. Flandria miste haast alle kansen, zo ging een bal op de paal, eentje op de lat, rolden er enkelen net langs de verkeerde kant van het doelkader en werd er nog een strafschop gemist. Dat alles resulteerde in een zware 1-8 nederlaag. Maar deze opdoffer werd snel weggespoeld….

Na het affluiten werden de spelers door een erehaag naar de kleedkamers geloodst om daarna met flessen champagne (nul % !) terug op het veld te komen. De kurken knalden, de rookbommen kleurden en de handen gingen nog eens op elkaar. “Kampioenen, kampioenen, kampioenen”, weerklonk het van alle kanten.

Een dikke proficiat aan de spelers en hun coach.

 

FOTOREEKS : U15 A KFC Flandria kampioen - viering (PdR)

Vastleggen in volledig scherm 28042019 211554 001

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren