productiviteit

De productiviteit op de werkvloer verschilt van dag tot dag.

De ene dag zullen medewerkers meer gemotiveerd zijn en sneller hun werk afronden dan de andere dag.

Dat is geen enkel probleem als de deadlines hierdoor niet in gevaar komen en het werk altijd tijdig wordt afgerond. Toch is het vanuit het oogpunt van de bedrijfsleider beter als de productiviteit gemiddeld erg hoog ligt. Hoe hoger de productiviteit, hoe meer werk er gedaan kan worden en hoe minder personeel hiervoor ook nodig is. Op die manier kan er flink bespaard worden en kan de productie omhoog. Maar hoe zorg je voor een hogere productiviteit? Welke factoren spelen hierbij een belangrijke rol?

Creëer een inspirerende werkomgeving 

Veel mensen onderschatten het belang van een inspirerende werkomgeving. Maar zeg nou zelf: als je elke dag afreist naar een saai kantoor om van 9 tot 5 in te werken, dan daalt je motivatie al snel tot het nulpunt. Daarom is het belangrijk dat er goed over de kantoorinrichting wordt nagedacht. 

Kies voor comfortabele en bovenal ergonomische bureaumeubelen waardoor langdurig zitten geen lichamelijk ongemak veroorzaakt. Zorg ervoor dat het kantoor aan alle wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het realiseren van voldoende opbergruimte zodat het nooit te rommelig wordt. Je kunt ook denken aan praktische zaken die het werken makkelijker maken. Een betrouwbare wifi-verbinding bijvoorbeeld en voldoende stopcontacten. 

Ook het kleurgebruik en de algehele sfeer spelen een belangrijke rol. Je mag gerust een beetje uitpakken met kleur. Laat je creativiteit de vrije loop. 

Vind je het lastig om een goede kantoorinrichting te realiseren? Dan zijn er ook professionals die dit op zich kunnen nemen. Zij zullen in samenspraak met jou en de medewerkers een goed ontwerp verzinnen die niet alleen aan alle wensen voldoet, maar ook nog eens voldoet aan de regels met betrekking tot ergonomie op de werkvloer. Zo geniet je van een inspirerende kantoorinrichting en een gezonde werkplek. 

Rustgevende zones 

Soms moeten er belangrijke telefoongesprekken of vergaderingen worden gevoerd. Dan is het belangrijk dat er een ruimte is waar dit ongestoord kan. Een plek waar men dus niet zo gemakkelijk mee kan luisteren en ook waar er minder geluid van buitenaf te horen is. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om speciale rustgevende zones te creëren. Hierbij worden de wanden bijvoorbeeld bekleed met speciale pods om de akoestiek te verbeteren en geluiden te verminderen. 

Deze zones zijn niet alleen prettig om dergelijke gesprekken te voeren en meer privacy te creëren, maar kunnen ook ingezet worden voor medewerkers die het lastig vinden om te werken in een drukke ruimte. Er zijn heel wat mensen die zich lastig kunnen concentreren als er veel prikkels om hen heen zijn. Soms lukt dat wel even, maar zeker niet de hele dag. Hierdoor kan de algehele concentratie en zo ook de productiviteit dan ook sterk afnemen. Ook voor deze mensen zijn dergelijke zones uitstekend geschikt. Even een plekje om tot rust te komen en in alle stilte te werken. Het is goed om dit soort ruimtes aan te bieden. 

planet serie4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren