recycleerbaar gras

Recyclebaar kunstgras is het beste in de zomer, omdat het zo gemakkelijk te onderhouden is en veel stof uit je huis houdt.

Bovendien bespaart het water. In tegenstelling tot natuurgras kunnen deze bodembedekkingen soms iets meer opwarmen dan je gemiddelde gazon.

Gelukkig zijn er tal van manieren om dit te overwinnen. Hier volgt een kort overzicht van enkele van de beste manieren om je kunstgras op warme dagen lekker koel te houden, maar eerst leggen we uit wat recyclebaar kunstgras is.

Wat is recyclebaar kunstgras?

Als je kunstgras in je tuin wilt dat volledig recyclebaar is dan heb je slechts één optie: Just Green. Dit is een gloednieuw product van Top Kunstgras en is nog maar net op de markt, maar wordt toch al populair. Het is volledig gemaakt van 1 dna kunststof en kan daardoor helemaal gerecycled worden. Het duurt een tijdje voordat dit zover is, aangezien je eerst jarenlang kunt genieten van Just Green. Top Kunstgras geeft je zelfs 15 jaar garantie op de kleurechtheid van het recyclebare kunstgras. Het gaat dus vele zomers mee, vooral als je het in de warme maanden koel houdt met de volgende tips. 

  1. Spuit nat 

De snelste en gemakkelijkste manier om een ​​bestaand kunstgras af te koelen is door het te besproeien met water. Terwijl je je gazon afkoelt, spoelt het water ook vuil en andere deeltjes uit je gazon, waardoor je tuin er levendig en fris uit kan zien. Het gras koelt direct af en blijft geruime tijd koel, omdat de grond onder het kunstgras geruime tijd nat en koel blijft. Bovendien zal Just Green nooit een zwembad worden, aangezien het maar liefst 60 liter water per minuut per vierkante meter door kan laten. Het wordt uiteraard ook geen modderbad, aangezien er helemaal geen modder bij zit.

  1. Zorg voor gazonkoeling

Het kiezen van de juiste vulling is erg belangrijk om je gras koeler te houden. Infill is een soort product dat tussen de grassprieten kan worden toegevoegd. Dit type vulling zorgt ervoor dat je grasbladeren rechtop en op hun plaats blijven, geeft stabiliteit, minimaliseert de rimpelingen en kan helpen bij de waterafvoer. Er zijn een aantal soorten infill op de markt, zoals gerecycled rubber, gewassen gedroogd kwartszand, kurk, kokosnootschillen enz. De meeste professionele bedrijven gebruiken echter voornamelijk ZeoFill®, waardoor de warmte die op je recyclebare kunst gras wordt gegenereerd tot 30% kan worden verminderd. ZeoFill® poreuze korrels absorberen water en ammoniak en zijn een ideale oplossing voor ruimtes met huisdieren. 

  1. Omring met planten

Door meer en grotere planten rond je grasmat te laten groeien, blijft je gazon ook lekker koel. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste bieden hoge planten zoals bomen enige schaduw, zodat direct zonlicht je recyclebare grasmat niet kan bereiken. Ten tweede heeft het natuurlijke fotosynthese- en transpiratieproces van de plant een verkoelend effect op de omgeving en kan daardoor het klimaat in je tuin koel blijven. Omliggende planten kunnen ook de esthetiek van je tuin verbeteren en je tuinomgeving zal bovendien afkoelen als je de irrigatie opent om je planten nat te maken. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren