leuke dagjes

Vaak zijn je kinderen op school maar op de dagen dat ze vrij zijn is het leuk of af en toe even een dagje weg te plannen.

Dat kan gewoon naar een bos, park of stad zijn of juist naar een attractiepark of speelparadijs. Het moet natuurlijk leuk zijn voor alle kinderen. Hier een lijst met een aantal leuke aanraders.

Attractiepark

Wat echt een leuke aanrader is voor een dagje uit is om naar een attractiepark te gaan. Er zijn vaak voor alle leeftijden wel attracties wat het leuk maakt voor ouders met kinderen in verschillende leeftijdscategoriën. De kleinsten willen vaak nog niet in grote achtbanen maar de ouderen hebben aan de draaimolen en een zweef niet meer genoeg en willen vaak iets met wat meer actie en spanning. Als je kinderen hebt die wat dichter bij elkaar zitten in leeftijd is het makkelijker om uit te zoeken wat een goed park is. Een aantal  parken in België en Nederland die altijd leuk zijn zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Plopsdaland De Panne voor de jongere jeugd en de Efteling in Nederlands Brabant waar je met het hele gezin prima naar toe kan, verder heb je Walibi Holland waar je naar toe kan voor een meer uitdagend uitje met achtbanen voor de kinderen die het niet gek genoeg kan.

Dierentuinen

Altijd een leuk uitje want er zijn zoveel dieren om te ontdekken. Het is een leerzaam uitje want dierentuinen hebben vooral een educatief component en dat is kinderen leren over hoe de natuur en het dierenrijk in elkaar steekt. Vaak kennen kinderen de dieren van TV of uit boekjes dus hoe interessant is het om die dan in het echt te zien. In Belgïe kan je op heel veel plekken terecht en er is voor elke interesse wel een passend park te vinden. Als aanrader staat ZOO Antwerpen hoog op het lijst, dit is de oudste dierentuin van België en daar moet je een keer geweest zijn.

Musea

Nu denk je waarschijnlijk een museum? Ik denk niet dat mijn kind dat leuk gaat vinden. Maar er zijn echt super veel musea die gemaakt zijn voor kinderen waar ze veel dingen leren maar ook plezier hebben. Musea met een interactieve kant waardoor kinderen door te spelen en puzzelen leren over de meest bizarre en interessante dingen in de wereld. Ook musea die niet specifiek gericht zijn op kinderen kunnen ook ontzettend leuk en leerzaam zijn. Ook als volwassene is dit een leuk uitje en kan je samen met je kind nieuwe dingen leren.

Natuurparken

Ga naar een natuurreservaat en onderneem leuke activiteiten met je kinderen in de natuur. Dit is meestal gratis en kan je altijd doen, je bent niet afhankelijk van openingstijden. België staat bekend om de gevarieerde natuur, van de kust tot aan de Ardennen kan je veel verschillende natuur ontdekken en zijn er honderden, misschien wel duizenden parken die je vrij kan bezoeken. Wat is het toch heerlijk om met je kinderen op zoek te gaan naar sporen van wilde dieren, naar kaboutertjes in het bos, kikkers vangen met een schepnetjes. Volop genieten!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren