boeketje opening1

Vorige zaterdag opende in Weelde Het Boeketje haar deuren van een nieuwe bloemenzaak.

Na een verleden als dorpscafé “ ’t Leeuwke” in de zuiverste betekenis van het woord begint hiermee een nieuwe toekomst voor dit mooie, historische pand aan de Weeldestraat.

boeketje bols

Bols-Bols

Het vroegere café werd gebouwd in 1946 door de familie Bols-Bols. Adriaan Bols was naast cafébaas ook jarenlang  in de oude melkerij aan het werk en samen met Irma Bols, zijn vrouw speelden ze ook “Mevrouw Leemans”, u weet wel… die van de persoonlijke leningen in het dorp.

Adriaan Bols was een welvarend “self-made” man die zijn centen goed beheerde,  en bouwde zijn café/woonhuis ook volgens de oude normen. Het was één der eerste huizen in de omtrek met een betonnen plafondstructuur en daar was hij fier op.

boeketje bols2

Nieuwe bestemming gegeven door Caroline en Koen

Toen het pand enkele jaren geleden werd aangekocht door Caroline Verhaeren en Koen Vansweevelt  wist iedereen al dat het café een heerlijke metamorfose zou ondergaan. Het was ook hoog tijd dat het grondig onder handen werd genomen, maar dat was een kolfje naar de hand van Koen die veel tijd en energie besteedde aan het project. Al maanden  was iedereen aan het speculeren over de opening en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

boeketje opening3

Toen vorige zaterdag dan eindelijk de deuren openden voor het publiek was iedereen verrukt over het resultaat.

We stuurden dan ook iemand speciaal om een kijkje te gaan nemen in deze nieuwe zaak die vanaf heden niet meer in Poppel maar in Weelde gevestigd is.

Naast het gebruikelijke gamma van verse snijbloemen kan je er ook terecht voor bloemstukken, snijgroen, mossoorten en primeurs. U kan de bloemen zelf uitkiezen en desgewenst  een korenschoof boeket of een bloemstuk laten samenstellen, naar eigen keuze en budget. Ook levering aan huis is een optie als u iemand wil verrassen met een boeket.

De workshops die worden georganiseerd door  ’t Boeketje kunnen altijd rekenen op veel belangstelling en zin dan ook snel volgeboekt. Wees er vooral snel bij want de plaatsen zijn beperkt…

We wensen het paar veel geluk met hun nieuwe zaak  ?

1rawepo cameraFotoreportage Opening ’t Boeketje Weelde | © RAWEPO JC.  

boeketje opening2

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren