BroederlijkDelen logoNEw

Je bent niet alleen als je bezorgd bent om de oorlogen in deze wereld, de gevolgen van de klimaatcrisis wereldwijd en de groeiende ongelijkheid, ook bij ons.
Je ben niet alleen als je zoekt naar manieren om een positieve invloed te hebben op je buurt, je stad of zelfs de wereld.

En neen, je bent niet alleen als je vindt dat het systeem moet veranderen zodat iedereen mee is maar je niet weet hoe je hieraan kan meewerken.

Je bent niet alleen want in vele huiskamers, straten en buurten, op het werk en vele andere plekken proberen mensen, net zoals jij, hun leven anders in te richten en te werken aan systeemverandering.

Het is tijd om die veranderaars samen te brengen.

Want, als we naar de geschiedenis kijken, blijkt samenwerking dé manier bij uitstek om de wereld te verbeteren. Zie hoe de vrouwenbeweging via actie het stemrecht voor vrouwen heeft verworven. Of hoe arbeiders, door zich te verenigen, een stelsel van sociale zekerheid hebben afgedwongen. En recenter hoe de beweging ‘Black Lives Matter’ antiracisme en aandacht voor inclusie en dekolonisering hoog op de maatschappelijke agenda zette.

Ook onze partners in Afrika, Latijns-Amerika, Israël en Palestina verenigen mensen. Samen strijden we met hen voor mensenrechten, geven een megafoon aan hun politieke stem, en komen op voor een samenleving die niemand achterlaat.

Een goed voorbeeld van deze samenwerking lees je in het campagneverhaal van Broederlijk Delen dat recht uit het diepe binnenland van van de Democratische Republiek Congo komt.  Jonge boeren verenigen zich om middelen te verzamelen en zo toegang tot grond te verwerven.  Boeren en boerinnen komen samen in groepen, overstijgen hun onderling verschillen en bieden zo weerwerk tegenover grootschalige agro-industrie. De nationale boerenbeweging doet dan op haar beurt aan beleidswerk en weert zich, gesterkt door een achterban van vijfhonderduizend boeren en boerinnen.

Meer informatie vind je op : https://campagne.broederlijkdelen.be/nl

Nu meer dan ooit, is het tijd om ons te verenigen, onze krachten te bundelen en samen te werken. En te blijven geloven dat samenwerking tot meer rechtvaardigheid leidt.

Dat alleen samenwerking die droom van een duurzame wereld zonder ongelijkheid mogelijk maakt.

Dan ben je niet langer alleen. Want dan maak je deel uit van de brede en activistische 25% -revolutie. Als we met 25% van de bevolking zijn, kunnen we de samenleving doen kantelen richting beter.

Nu, meer dan ooit, én overal ter wereld, is het tijd om de krachten te bundelen voor een samenleving waar het middenveld ruimte blijft krijgen.  Waar de stem van boerenbewegingen, vrouwen, jongeren, mensenrechtenverdedigers, activisten, van jou en mij luid en duidelijk mag klinken. Waarin we samen een vuist maken tegen macht, tegen uitsluiting en een dolgedraaide economie. En waarin we samen beweging maken onder de vlag van 25%-revolutie.

Meer info over de 25%-revolutie vind je op : https://broederlijkdelen.be/nl/over-ons/revolutie

25%. Dat Lijkt veel, dat is veel. Maar het is niet onmogelijken en ‘samen’ werkt zelfs aanstekelijk !

De werking van Broederlijk Delen kun je uiteraard ook steunen !

 

Stort jouw gift vandaag nog op de rekening BE12 0000 0000 9292 van Broederlijk Delen, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel met als mededeling  +++201/1000/65651+++

Vanaf giften van 40 euro op jaarbasis, ontvang je begin volgend jaar, in 2025 dus, een fiscaal attest waarmee  je tot 45 % van jouw giften via belastingsvermindering terugkrijgt.

Bedankt voor jouw bijdrage !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren