ambtenarenbal cheque

Meer dan 500 ambtenaren uit de hele provincie Antwerpen verzamelden zich in de oude legerhallen van Weelde Depot op donderdag 25 mei voor het jaarlijkse ambtenarenbal.

Het thema “@ the army” was een voor de hand liggend thema voor de oude Navo site.

Werkgroep personeel Ravels als organiserend team

Een werkgroep van personeelsleden van de gemeente Ravels stak dit jaar het feestje in elkaar.

Het ambtenarenbal is intussen uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat telkens georganiseerd wordt door een ander lokaal bestuur. In 2015 startte het lokaal bestuur van Malle met dit initiatief. Met een ludieke proef wordt er elk jaar een bestuur gekozen die het moet organiseren. In 2022 kwam Ravels tijdens het ambtenarenbal van Vosselaar als grote winnaar uit de bus. De opbrengst van het ambtenarenbal gaat steevast integraal naar een goed doel.

ambtenarenbal team

Opbrengst voor vzw Iedereen Mee.

Dit jaar werd er gekozen om de opbrengst te schenken aan de recent opgerichte vzw Iedereen Mee. Deze groep van ouders met kinderen met een beperking wil nadenken hoe we 'iedereen mee' krijgen in Ravels, want een beperking of handicap mag je niet in de weg staan om deel te nemen aan de samenleving. Naast zorgouders willen zij ook personen met een beperking met elkaar in contact brengen.

De gemeente werkt sinds enige tijd samen met de werkgroep die ondertussen een vzw is geworden en waar ondermeer Joke Van De Pol van de Vic & Maud Foundation samen met andere ouders van kinderen met een speciale behoefte een grote voortrekker is. De aanwezige mensen van de vzw waren die vooraf aan de cheque uitreiking nog een meeting hadden met het gemeentebestuur waren meer dan in de wolken met deze erkenning en zullen het geld goed kunnen besteden in het reusachtige project dat zij en onze gemeente voor ogen hebben.

ambtenarenbal cheque walter

Zorgcentrum in Ravels Centrum

Er zijn namelijk plannen om in het centrum van Ravels een centrum op te richten met maar liefst 13 appartementen voor kinderen of jong volwassenen die extra ondersteuning nodig hebben. Later zullen we zeker nog terugkomen over dit project dat uniek is in Vlaanderen. Er zijn nooit meer initiatieven genomen voor mensen die zorg nodig hebben dan in deze legislatuur gaf burgemeester Luyten en schepen Koen Rombouts nog even mee. Het is een project van lange adem, maar ze hopen binnenkort meer informatie te kunnen brengen.

In 2024 zal het ambtenarenbal van de provincie Antwerpen doorgaan in Merksplas.

1rawepo camera Fotoreportage Ambtenarenbal 2023 © RAWEPO/ Nonkel Fotograag

Via bovenstaande link kan u een uitgebreide fotoreportage bekijken van het ambtenarenbal van de hand van onze Nonkel Fotograag/ Roger Lemmens.

ambtenarenbal

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren