Welzijnsschakel2022kerst1

Van maandag 5 december tot vrijdag 9 december hield welzijnsschakel ravels in de inkomhal van het gemeentehuis de actie ‘de geef-kist’, waarop de bevolking van onze gemeente weerom, zoals vorige jaren, massaal gereageerd heeft waarvoor allen, groot en klein, van harte dank!

Uiteraard is er in de dagen daarna met een aantal vrijwilligers van de welzijnsschakel hard gewerkt om al het gekregen speelgoed en de gekregen spullen te sorteren en in te pakken voor de actie een ‘kerstkado voor ieder kind’.

Ravels is vrijgevig

"Op basis van de aanvraagformulieren die verspreid werden via het Sociaal Huis en via de vrijwilligers van het Taalhuis, konden we in het totaal 68 kinderen in 22 gezinnen, dankzij jullie vrijgevigheid, een drietal of viertal kerstkado’s, eventueel aangevuld met wat kleinere spulletjes, overhandigen, zodat het ook voor hen een beetje meer Kerstmis werd. Ondanks het feit dat de laatste aanvragen vrij laat konden verwerkt worden, konden alle cadeaus (op 1 gezin na) effectief vóór of ten laatste op het Kerstmaal van 23 december zelf bezorgd worden. Onze vrijwilligers die de cadeaus aan huis brachten zagen blije gezichten en kregen veel waardering."

Welzijnsschakel2022kerst3"Op zaterdag 17 december maakten we in de Wilders te Poppel kerststukjes. Hier waren 16 personen aanwezig, aangevuld met enkele vrijwilligers van welzijnsschakels ravels. Samen werden er prachtige kerststukjes gemaakt. Het werd een sfeervolle activiteit waarbij een aantal Oekraïense vluchtelingen die in Ravels verblijven ook aanwezig waren die op deze manier na de activiteit een beetje Kerstmis mee konden nemen. De poffertjes van André en de koffie of een ander drankje werden eveneens goed gesmaakt."

Kerstmaal

"Op 23 december organiseerden we met onze welzijnsschakel voor de tweede keer een kerstmaal. In 2020 en in 2021 kon dit helaas niet. We deden dit in de Brouwerij te Weelde. Ook hiervoor deden we een beroep op het Sociaal Huis om de uitnodigingen hiervoor te verspreiden. Mensen voor wie een kerstmaal bereiden of organiseren niet vanzelfsprekend is omwille van financiële of andere redenen, konden voor een kleine eigen bijdrage genieten van een verzorgd kerstmaal. We konden voor de voorbereiding en voor de bereiding zelf van het kerstmaal een beroep doen op verschillende leden van KOK ‘O VIN, de Ravelse vereniging van gepassioneerde ‘Bourgondiërs’, liefhebbers van een lekkere zelfbereide keuken en een goed glas wijn. Deze vereniging had in 2019 zelf aangeboden om een kerstmaal te bereiden voor welzijnsschakel ravels. Het waren dit jaar een 10-tal ‘hobby’(?) koks van de vereniging die vanaf 13.00 uur in de keuken van de Brouwerij hun mouwen opstroopten om aan hun opdracht te beginnen : een fijne en een lekkere kerstmaaltijd bereiden voor 51 personen. In de loop van de voormiddag hebben we de tafels feestelijk gedekt en versierd. Om 16.00 uur kwamen de eerste genodigden toe. Intussen hadden de koks reeds enkele hapjes klaar die ze konden presenteren. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur kwamen de meeste andere genodigden toe en werd er wat bijgebabbeld bij een drankje en een aperitiefhapje. Om 17.15 uur begonnen we aan de feestelijke maaltijd : een pompoensoep met balletjes, vol-au-vent met kroketjes en aangepaste garnituur en kipfilet met fruit. Als dessert werd feestelijke ijsstronk geserveerd. De soep en het dessert werden door de koks aan tafel opgediend. Voor het hoofdgerecht stond in buffetvorm opgesteld. Tot slot was er nog koffie na met een lekkere zelfgemaakte ‘rocher’ op een stokje. Tegen ongeveer 19.30 uur waren alle gerechten gepasseerd en kwam stilaan een einde aan deze feestelijke avond. De laatste kerstcadeaus werden uitgedeeld aan die gezinnen die ervoor gekozen hadden om deze op deze avond te ontvangen. De genodigden waren tevreden. Kinderen konden met een cadeautje naar huis. En aan de reacties van de genodigden konden we opmaken dat iedereen er van genoten heeft."

Welzijnsschakel2022kerst2

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt

"We danken hierbij dan ook uitdrukkelijk Luc Van den Borne en de ploeg van KOK ‘O VIN voor hun medewerking en hun belangstelling. Het op deze manier aanbieden van dit kerstmaal zou echter niet mogelijk geweest zijn zonder de interesse, de hulp, de steun, en de bijdrage van de volgende lokale ondernemers : Van Gils Sweet Creations, De nv Klaasen en Co en in het bijzonder Pluvera, Okay Weelde, Brood-en Banketbakkerij Koen Dilen, Spruitje Versmarkt bvba, Klasseslager Lenaerts-Verbeek, Drankenhandel Hoefnagels bvba en wijnhandel Fleur De Bruyère."

"Zij leverden ons praktisch alle ingrediënten waarmee de koks aan de slag gingen : het ijsdessert, de kippen, het gehakt en de champignons, de vidéekorfjes, de groenten voor de soep en voor de garnituur, de kroketten, de wijn en de alle andere tafeldranken. Van harte dank hiervoor aan deze lokale handelaars."

"We kijken als vrijwilligers van welzijnsschakel ravels terug op een drukke maar mooie kerstperiode."

welzijnsschakel ravels 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren