welzijnsschakel vrijwilligers

2020 was een heel speciaal en apart jaar! Vrijwel al onze activiteiten dienden opgeschort te worden.

Zo konden we vooral mekaar minder of helemaal niet ontmoeten.

We hoopten op wat beterschap vanaf mei of juni, maar toen bleek dat de cijfers weer de verkeerde kant opgingen, was ook ineens onze daguitstap in augustus niet meer mogelijk. Als alternatief zijn we er in augustus nog in geslaagd om gezinspakketten samen te stellen en uit te delen aan gezinnen in onze gemeente die het niet zo breed hebben om zo mee voor nog wat afwisseling te zorgen tijdens de laatste weken van de grote vakantie.

Actie “de geef-kist”

Van maandag 7 december tot vrijdag 11 december hielden we voor de gelegenheid buiten aan de inkomdeur van het gemeentehuis onze actie ‘de geef-kist’, waarop de bevolking en de mensen van onze gemeente, kortom jullie weer massaal gereageerd hebben.

Jullie allen, groot en klein, van harte dank hiervoor!

WELZIJNSSCHAKELActie “kerstkado voor ieder kind”

Nadien hebben voornamelijk 2 vrijwilligers, Ellen en Jeanne, er op een coronaveilige manier steeds met slechts 2 personen - voor gezorgd dat het ontvangen speelgoed en de gekregen spullen gesorteerd en ingepakt werden voor onze actie een ‘kerstkado voor ieder kind’. Op basis van de aanvraagformulieren die verspreid werden via het Sociaal Huis en via vrijwilligers van het Taalhuis, konden we in Ravels in het totaal 66 kinderen in 22 gezinnen dankzij jullie vrijgevigheid, een drietal kerstcadeaus eventueel aangevuld met wat kleinere spulletjes overhandigen, zodat het ook voor hen een beetje meer Kerstmis werd. Alle cadeaus konden ook effectief vóór Kerstdag zelf bezorgd worden. Ik vernam van onze vrijwilligers dat men overal blije gezichten zag en heel veel waardering. De cadeaus konden niet echt persoonlijk afgegeven worden omwille van de geldende maatregelen. Ze werden op de dorpel van de deur gezet en van op afstand met masker op konden we toch even van op afstand wat contact hebben de gezinnen die een kerstcadeau ontvingen. Ook konden we zaken geven aan het asielcentrum te Weelde-Statie en hebben we ook nog andere mensen kunnen helpen. Een aantal spullen hebben we nog in bewaring voor een volgende gelegenheid of voor onze actie in 2021.

Ons kerstfeest is 23 december is echter niet kunnen doorgaan.

Graag zouden we in 2021 natuurlijk de draad weer willen opnemen en opnieuw activiteiten organiseren, al zullen onze voorjaarsactiviteiten zoals een opendeur met een ontmoetingsmoment in februari en de paasbrunch in april waarschijnlijk nog niet kunnen doorgaan.

In april 2020 hadden we de opening en de start gepland van een RAP-OP-STAP-kantoor. Noem het een sociaal reisbureau dat zicht richt naar iedereen met een beperkt of klein budget, en waar iedereen met vragen over vrijetijd, uitstappen, of vakanties terecht kan, om te bekijken en zelfs te boeken wat gewenst wordt. Corona maakte dat we dit dienden uit te stellen. Ook hier willen we dan mee van start gaan in het voorjaar van dit jaar, al kunnen we er nu nog geen concrete datum op kleven. Het zou echter goed zijn als we dit konden opstarten.

Hopelijk biedt de grote vakantie terug mogelijkheden voor onze daguitstap en kunnen we in het najaar onze activiteiten volledig terug aanvatten zoals : een tweede opendeur en ontmoetingsmoment, onze actie ‘een kerstkado voor ieder kind’ , kerststukjes maken en ons kerstfeest op 23 december.

De FIETSBIEB en ’T WEE(I)NKELTJE,

De FIETSBIEB en ’T WEE(I)NKELTJE, op Weelde Depot aan het Geeneinde, zijn ondertussen wel de plaatsen waar we mekaar regelmatig kunnen ontmoeten. Normaal steeds open op de 2de en de laatste zaterdag van de maand al waren we in 2020 meer gesloten dan open.

Na de geslaagde actie van ‘een kerstkado voor ieder kind ‘ is er in ’t Wee(i)nkeltje hard gewerkt om nog een volledige wintercollectie aan te kunnen bieden. Iedereen is er welkom ! Wij zijn dan ook terug open gegaan op zaterdag 30 januari.

t winkeltje

BEREIKBAARHEID

Wetende dat Weelde Depot niet voor iedereen goed bereikbaar is, willen we ook mensen komen ophalen aan het gemeentehuis te Weelde of aan het kruispunt te Weelde-Statie.

Dit kan door een seintje te geven op het nummer 0495 62 88 95 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitbreiding openingsuren

De OPENINGSMOMENTEN van ’t WEE(I)NKELTJE breiden uit. Omdat we nu beschikken over een voldoende aantal vrijwilligers en om iedereen de gelegenheid te geven een bezoek te brengen zal ’T WEE(I)NKELTJE VANAF HEDEN WEKELIJKS OPEN ZIJN OP ZATERDAG VAN 10.00 UUR TOT 12.00 UUR, uiteraard met in achtneming van de nog steeds geldende coronamaatregelen.

Voor de FIETSBIEB verandert er niets. DE FIETSBIEB IS OPEN OP DE 2de EN OP DE LAATSTE ZATERDAG VAN DE MAAND VAN 10.00 TOT 12.00 UUR.

Namens welzijnsschakel ravels,

Frans VERHOEVEN

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren