© RAWEPO

Door ’t Wee(i)nkeltje en de Fietsbieb besteedt Welzijnsschakel Ravels mee aandacht aan het milieu en aan duurzaamheid.

Door goede, direct bruikbare kleding aan te bieden, die ook hoofdzakelijk bijeen is gebracht door de mensen van Ravels zelf, slagen we er in om met ’T WEE(I)NKELTJE te besparen op grondstoffen door kleding maar ook door bed-en badlinnen  een tweede leven te geven. En vervolgens doen we dit aan een wel heel lage prijs. En dit betekent 2 x winst : de eerste keer voor het milieu en de tweede keer voor je portemonnee.

Enkele van onze vrijwilligers hebben de afgelopen tijd wat zomerkleding terug opgeborgen en wat meer kleding voor het najaar en de winter in de rekken gehangen.

© RAWEPO

DE FIETSBIEB hanteert ook dezelfde idee.

Door het aanbieden van (alleen) tweedehands kinderfietsen slagen we er in om kinderfietsen een nieuw en tweede leven te geven. Wist je trouwens dat we momenteel 19 kinderfietsen uitgeleend hebben.

Voor 20 euro per jaar kan je kind of kleinkind een heel jaar fietsen. Voor de fiets zelf betaal je ook een waarborg van 20 euro. We bieden fietsen aan die helemaal in orde zijn.

Sinds kort kunnen we ook een beroep doen op een vrijwilliger met een verleden als fietshersteller zodat we hierbij de geknipte persoon in huis hebben om kleine herstellingen uit te voeren, om ze te onderhouden en om de fietsen eens na te kijken als ze terug binnen komen na een huurperiode. 

Ook kregen we reeds 2 maal deelnemers en vrijwilligers van het Taalhuis (een initiatief van het Rode Kruis Ravels) over de vloer met de vraag om nieuwe inwoners van dikwijls buitenlandse oorsprong, waar fietsen dikwijls niet evident is, fietservaring te leren opdoen op het terrein van de Fietsbieb op Weelde Depot.

 ’T WEE(I)NKELTJE  en de FIETSBIEB vindt je op Weelde Depot, in Weelde dus aan het Geeneinde 54.

Naast ons spandoek aan de poort kan je niet kijken.

We zijn steeds open op de DERDE WOENSDAG VAN DE MAAND van 14.00 TOT 16.00 UUR en op de LAATSTE ZATERDAG VAN DE MAAND van 10.00 tot 12.00 UUR.

In oktober zijn we dus open op woensdag 17 oktober en op zaterdag 27 oktober.

 

Van harte welkom. We maken er ook graag tijd voor een babbel en de koffie staat ook steeds klaar.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren