rodekruis ambulance 

Gisteren werden op het gemeentehuis van Ravels de mensen van het Rode Kruis ontvangen voor het uitreiken van de brevetten voor het behalen van de EHBO cursus en de eretekens voor de Rode Kruis jubilarissen.

Naast deze uitreikingen was het ook de uitgelezen gelegenheid voor OCMW voorzitter Koen Rombouts om de sleutels van de ambulance, die door de gemeente ter beschikking is gesteld, te overhandigen aan het Rode Kruis.

 

rodekruis walter luytenDankwoord van Burgemeester voor vrijwilligerswerk.

De burgemeester legde in zijn toespraak vooral de nadruk op het belangrijke taak die het Rode kruis blijft behouden in onze gemeente en drukte de dankbaarheid uit in naam van de bevolking. 

Hij wilde daarvoor speciaal de erevoorzitter Ton Wiggenraad dank betuigen voor de manier waarop hij het Rode Kruis nieuw leven heeft  ingeblazen na zijn aantreden als voorzitter, maar nu nog steeds als lobbyist de belangen van het Rode Kruis hoog op de gemeentelijke agenda blijft plaatsen bij elke gelegenheid die zich voordoet. 

 

rodekruis paula ruskusVoorzitter Paula Ruskus reikt eretekens en brevetten uit.

Na de toespraak van de burgemeester was het de beurt aan de voorzitter om de brevetten aan de cursisten uit te reiken en de eretekens op te spelden bij de jubilarissen.

In haar toespraak dankte Paula Ruskus de gemeente voor de nauwe samenwerking en het beschikbaar stellen van de locaties om de werking van het Rode Kruis te verzekeren. Daarbij komen meerdere locaties ter sprake, zo is er in Poppel de hoofdzetel voor de werking en de vorming van de cursisten. Maar ook de zalen in de verschillende deelgemeentes waar de bloedafnames gebeuren, de 3 Taalhuizen in de gemeente waarvoor de gemeente lokalen ter beschikking stelt zijn allemaal zaken waar de samenwerking zeer op prijs wordt gesteld door beide partijen.

Ook in de nabije toekomst zal er weer overleg gebeuren voor de nakende verhuis vanuit Poppel naar de site van Weelde Depot.

 

EHBO Brevetten 

Verhoeven Glen

Oleksiak Edyta

Coursier Bieke

Stubbe Jesica

Pieren Yellie

Van Gestel Carine

Boeckx Lotte

Heyns Laura

Van Leeuwenborgh Francine

rodekruis brevetten2018

Jubilarissen 

May Wijnants actief 1994-2013, brugvrijwilliger * zilveren medaille met 1e en 2e barette

Ludo Barbé, 26 jaar dienst * 1e en 2e barette en een gouden medaille 

Anja Beckx, 25 jaar dienst, ook voor hoofdzetel * 2e barette en een gouden medaille 

Liliane Campforts, vrijwilliger bloedgeven * zilveren medaille en 1e barette 

Rina Van Hees, 15 jaar actief * zilveren medaille en 1e barette  

Anni Van de Pol, 17 jaar dienst * zilveren medaille en 1e barette 

Niels Van Oerle * zilveren medaille 

Anne Sophie de Backer * zilveren medaille 

Leo van Berkom * zilveren medaille

rodekruis eretekens2018

 

rodekruis ton wiggenraadOproep bloeddonoren door oud voorzitter Ton Wiggenraad

Gisteren kwam ook een nationale oproep van het Rode Kruis om meer bloed- en plasmadonoren. Van de gelegenheid maakte oud voorzitter Ton Wiggenraad nog even gebruik om een extra oproep te lanceren om wat meer mensen naar de  bloedgevers te lokken.  

In ieders leven kan er wel eens een moment komen dat u bloed nodig heeft.... misschien komt u wel eens in een situatie dat één van uw kinderen dringend bloed nodig heeft. Daarom is het toch zo belangrijk dat er altijd bloed voorradig is. Hieronder staan de data van de momenten waarop u info kan krijgen om zelf ook donateur te worden.

DATA BLOEDGEVERS:

Ravels, CC De Wouwer - Kloosterstraat 4:

Wo  24 januari  van 18:00 - 20:30 
Wo  11 april  van 18:00 - 20:30
Wo  18 juli  van 18:00 - 20:30
Wo  21 november  van 18:00 - 20:30     

Weelde, Feestzaal De Brouwerij - Weeldestraat 86:

Wo 03 januari  van 18:00 - 20:30
Wo 28 maart van 18:00 - 20:30
Wo 27 juni  van 18:00 - 20:30
Wo 24 oktober  van 18:00 - 20:30

Poppel, Gemeentezaal Dorp 30:

Wo 10 januari  van 18:00 - 20:30
Wo 04 april van 18:00 - 20:30
Wo 04 juli van 18:00 - 20:30
Wo 17 oktober van 18:00 - 20:30

 

rodekruis koen romboutsOCMW Voorzitter Koen Rombouts

Als laatste in de rij sprekers kwam OCMW voorzitter Koen Rombouts aan de beurt. Koen zag in het Rode kruis vooral een vereniging die met haar groeiend aantal vrijwilligers het sociale Ravels op de kaart zet in de hele regio. 

“Mede door het Rode Kruis is in Ravels iedereen mee en blijft er niemand in het gevreesde isolement. De nieuwe dynamiek die er kwam nadat voormalig voorzitter Ton Wiggenraad de scepter overnam is heel belangrijk geweest in deze evolutie. Er werden nieuwe vrijwilligers aangetrokken en nieuwe initiatieven kregen een kans. 

De brugvrijwilligers, het Taalhuis, het initiatief om de burger te leren omgaan met de AED toestellen zijn maar enkele van deze nieuwe projecten.

Toen in 2012 de ambulance van de RWP ambulance dienst werd geschonken aan het OCMW was dit voertuig een fantastisch geschenk aan onze Ravelse bevolking. Nu, zes jaar later is dit voertuig niet meer geschikt voor het urgente ziekenvervoer maar kan nog perfect dienst doen om andere medische vervoerstaken te vervullen. Toen het Rode Kruis de vraag stelde was het snel beslist, de ambulance zou worden overgedragen aan het Rode Kruis waar het een tweede leven kan beginnen en nog vele jaren uitstekend dienst kan doen.”

Even later mocht Rode kruis voorzitter Paula Ruskus de sleutels uit handen van de OCMW voorzitter overnemen waarna de genodigden nog werden uitgenodigd voor een hapje, een drankje en een aangename babbel.

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren