Welzijnszorg Affiche 2017

Met de campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ wil Samen Tegen Armoede werk maken van een leefbaar inkomen voor iedereen.

Het geeft mensen de kans om de toekomst te plannen en stappen te ondernemen om uit de armoede te ontsnappen.

 

Maandbudget haalt het niet op aantal dagen.

Hoe zuinig mensen in armoede ook leven, ze stellen telkens vast dat er op het einde van hun budget nog maand over is. De maanden inkorten kunnen we niet. Iedereen een leefbaar inkomen garanderen, kan onze samenleving wel. We moeten allemaal de meet kunnen halen.

Vandaag halen 1 op 7 Belgen of 1.700.000 landgenoten de meet niet. Hun inkomen is te klein. Deze maand. Volgende maand. Hoe hard ze ook hun best doen, hun ‘fiets’ maakt het hen onmogelijk om de rit uit te rijden. Hij heeft veel mankementen net zoals ons armoedebeleid. Samen met honderden ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, vaste medewerkers, beleidsmakers en academici bouwt Samen Tegen Armoede aan een breed solidair draagvlak in België. Want armoede en sociale uitsluiting bestrijd je niet alleen.

 

Samen maken we het verschil. Ook jij kan helpen !

SAMEN TEGEN ARMOEDESamen Tegen Armoede betekent ook samen zoeken naar oplossingen voor armoede.

Het is steun geven aan lokale projecten voor tewerkstelling, ontmoeting, huistaak-begeleiding, gezondheidspreventie, huisvesting … Deze initiatieven maken ter plaatste het verschil. Samen Tegen Armoede ondersteunt meer dan 100 van deze projecten en organisaties die armoede in België actief bestrijden. Dankzij jouw gift kunnen wij deze solidariteitsinitiatieven blijven versterken.

Maak kennis met ‘De Groene kans’, één van onze campagneprojecten 2017 of leer ze allemaal kennen op www.samentegenarmoede.be .

Met jouw gift ondernemen tal van organisaties actie tegen armoede in eigen land.

Steun de actie op het rekeningnummer BE21 0000 0000 0303 op naam van Welzijnszorg, Huidevettersstraat 165, 1000 BRUSSEL. Voor elke gift vanaf € 40 (via overschrijving) ontvang je in april 2018 een fiscaal attest.

Je bakker, beenhouwer, apotheek en uw winkel of supermarkt in de ganse gemeente Ravels ondersteunt deze actie door het ter beschikking leggen van de campagneomslag met daaraan een overschrijvingsformulier.

Vraag er naar  !

Samen Tegen Armoede is een solidariteitscampagne van Welzijnszorg.

 

“Ontsnappen uit armoede is niet eenvoudig met een inkomen onder de armoedegrens. Het zet druk op mijn gezinsleven en stopt mijn hoofd vol met stress en moeilijkheden.”

Walter, 53 jaar

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren