vertrouwenscentrum kindermishandeling
Op zaterdag 3 september 2016 organiseert de Ravelse Joggingclub en de Arendonkse Atletiekclub (ARAC) voor de 25e keer de Pierenloop in de gemeente Ravels.
Vanaf 14u is er een kidsjogging, gevolgd door loopwedstrijden over 5, 10 en 16km.   Dit jaar heeft de Pierenloop, Kind In Nood Kempen/ Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Turnhout als goede doel gekozen!  
 

Kind in Nood Kempen.

Kind In Nood Kempen is een aanspreekpunt voor kindermishandeling in onze regio. Het centrum fungeert als ‘antennedienst’ van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen en werkt vanuit Turnhout. Kind in Nood Kempen is een samenwerking tussen de Christelijke Mutualiteit, De Voorzorg, de 27 OCMW’s uit de regio en Welzijnszorg Kempen.
 

Aanspreekpunt voor alle mogelijke situaties. 

Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling ( VK) is een aanspreekpunt voor alle mogelijke situaties van geweld op kinderen. De meldingen kunnen komen van hulpverleners of burgers die al dan niet verwezen zijn door het meldpunt 1712. Het VK tracht een inschatting te maken van wat er aan de hand is met het kind of de jongere om zicht te krijgen op de ernst en de omvang van het probleem.
Kind in Nood Kempen probeert hulp te bieden vanuit de behoeften van het kind: wat heeft het kind of de jongere op dit ogenblik nodig? Soms is een aangemeld gezin reeds gekend bij de hulpverleningsinstanties. Daarom is het zinvol dat de inspanningen van de betrokken diensten worden afgestemd op mekaar.
In sommige gevallen is een dringende tussenkomst nodig en neemt het VK de dag van de melding al rechtstreeks contact op met de ouders, het kind of andere betrokkenen. Het gebeurt ook dat het VK niet voldoende garanties heeft voor de veiligheid van een kind. Dan wordt er contact opgenomen met het Comité Bijzondere Jeugdzorg en/of justitiële instanties die de situatie dan verder coördineren.
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren