waterput front
Ravels kent veel mooie projecten in derdewereldlanden en Marie José De Mulder uit Poppel is één van de initiatiefnemers die graag haar steentje bijdraagt.
Afgelopen week bracht Marie José ons samen met een father uit India die in Duitsland studeert nog een bezoekje om de Midzomermarkt om enkele geslaagde projecten te tonen in de dorpjes waaraan zij haar hart verloren heeft.
 

waterput1waterput2Boorput

Eerst is er het boorput project waarvoor Marie José ging aankloppen bij WMH. Wereld Missie Hulp helpt kansarme mensen over de hele wereld. Jaarlijks ondersteunt het WMH zo’n 250 ontwikkelingsprojecten over de hele wereld. Het WMH kiest met zorg uit welke ontwikkelingsprojecten ze ondersteunen, zodat ze zeker weten dat alle hulp goed terecht komt. 
 
Door haar onuitputtelijk lobbywerk kon Marie José De Mulder uit Poppel een mooi bedrag losweken om voor haar boorputproject in Duvvuru, gelegen in het verre binnenland van India. Het project dat ze daar heeft verwezenlijkt levert er nu vers drinkwater voor bijna 300 katholieke, hindoe en moslim gezinnen. 
 
afdak front
 

Schuilplaats voor regen

afdak1afdak4Een tweede project dat ondertussen gerealiseerd is was het afdak dat moet dienen als schuilplaats gedurende de moessonregens voor de kinderen. Door het grote afdak dat is geplaatst met Ravelse centjes kunnen de kinderen van de school in Kurnuvally vanaf nu hun middagmaal onder droge omstandigheden opeten. Zo zijn ze beschut tegen de zware regenval of de felle zon, de werken namen zo’n acht dagen in beslag en de schuilplaats werd meteen in gebruik genomen en gewaardeerd door de kinderen.
Op dit moment heeft Marie José alweer nieuwe projectjes in het vooruitzicht. Ze verzamelde in de afgelopen tijd kleding voor het WHM, maar ook  7 naaimachines en een hospitaalbed voor haar beschermelingen in het verre India.
 

Nieuw project in de steigers.

Naar we hebben kunnen vernemen is Mevr. De Mulder ook in Poppel weer druk in de weer de voorbereidingen van een nieuw idee om extra fondsen in te zamelen. Hierover kunnen we nog niet veel vertellen want alles staat nog in de beginfase maar binnenkort komen we hier zeker op terug.
  
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren