toneeltuinhuisje

Theatergezelschap Toneeltuinhuisje uit Weelde bestaat in 2016 exact 15 jaar. Daarvoor staan er allerlei verjaardagacties op het programma.

“Om te laten zien dat we al 15 jaar een warme vereniging zijn, doen we dit jaar mee aan De Warmste Week van Studio Brussel,” vertelt voorzitter Dirk.

 

Via deze link kan je de reportage bekijken die via de live uitzendingen werd gemaakt, Nic Andriessen en Lien Janssen hadden de eer om het bedrag in de uitzending bekend te maken: ToneelTuinhuisje zamelt 1000 euro in met ToneelKomtThuisje

Je kan het videovenster sluiten met het grijze kruisje onderaan rechts :-)

 

Dirk Janssen staat al 15 jaar aan het hoofd van het theatergezelschap. “Het Toneeltuinhuisje is een unieke vereniging in Ravels. Kinderen en jongeren komen bij ons aan hun trekken met theater voor én door kinderen en jongeren.” De vereniging groeide uit van een klein groepje acteurs tot 4 verschillende groepen die jaarlijks allemaal op de planken staan.

toneeltuinhuisje mflTONEELkomtTHUISJE

Voor de gelegenheid veranderde Toneeltuinhuisje 13, 14, 20 en 21 november van naam. De vereniging doopte zich eventjes om in TONEELkomtTHUISJE. “Onze acteurs en actrices bekokstoofden allerlei doldwaze sketches die we op verschillende locaties in woonkamers gingen spelen,” zegt Dirk. “Voor zowel onze leden als voor de mensen thuis was dit een heel vernieuwende manier van toneelspelen voor het Toneeltuinhuisje.” In Ravels, Weelde, Oud-Turnhout én Baarle-Nassau speelden de acteurs en actrices voor een select publiek.

De Warmste Week

Dat het Toneeltuinhuisje een warme vereniging is, blijkt uit het lidmaatschap van vele jongeren. Zij waren er in 2001 bij de start als jonge acteurs en actrices bij en zijn blijven plakken bij de vereniging. Sommigen hebben ondertussen mee het engagement genomen om de jongste groepen te regisseren, anderen spelen nog altijd mee in verschillende stukken. “We wilden onze verjaardagsactie koppelen aan Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel,” legt Dirk uit. “Het bleek een schot in de roos: de opbrengst van TONEELkomtThuisje was zo’n 1000 euro wat we integraal aan CliniClowns schenken. Zij doen kinderen en jongeren terug lachen in heel moeilijke tijden. Daar hebben we alleen maar respect voor.”

Vandaag dinsdag 22 december trok het Toneeltuinhuisje naar Boom om de opbrengst te gaan afgeven. “Misschien komen we wel live op de radio!” sluit Dirk af.

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren