benefiet kunstveiling
Vrijdagavond daagden een 60-tal sympathisanten op voor de benefietveiling die Marie José De Mulder in samenwerking met de GROS (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking) organiseerde.
De opbrengst was integraal bestemd voor een project voor 124 straatkinderen in Hasnapur in India.
 

2015 – Project 124 straatkinderen in Hasnapur (India)

weeskinderen
Marie José zet zich al jaren in voor allerlei projecten van de Holy Spirit Fathers in India. Zo organiseerde zij vorig jaar in  september een benefietconcert in Poppel. Aan dit concert werkten alle Poppelse koren mee ten voordele van een project in Nallamala.
Dit jaar koos zij voor een project in Hasnapur, een project waardoor 124 straatkinderen de kans van hun leven krijgen, en kunnen studeren in een goede school, voorzien van uniformen, schoenen, boeken en eten. Voor die kinderen is het echt een lot uit de loterij! Marie José heeft er 2 maal gelogeerd en ze kent de directeur al  jaren, ook al de leerkrachten kent ze. Vorig jaar woonde ze het eerste schoolfeest bij, groot tot heel klein, iedereen deed mee: zingen, dansen, voordragen en sport. De ouders kwamen die dag voor het eerst naar de school,schoorvoetend. Later waren ze zo verrast dat hun kinderen dat allemaal konden en in het Engels! De ouders spreken immers alleen hun eigen taal . Dat heeft de doorbraak gegeven dat de ouders geloven in de studie voor hun kinderen!
 

Persoonlijke overdracht van de ingezamelde gelden ter plaatse.

1-DSC 01581-DSC 0160
Eind deze maand vertrekt Marie José opnieuw naar India en gaat ze persoonlijk het ingezamelde geld overhandigen. Ook in het schooltje gaat ze zeker even kijken, genieten van hun blije gezichtjes en de directeur en de leraren een hart onder de riem steken, dat verdienen ze echt!
 

Geschenk van Wilma Wilke, een hemels geschenk !

 
1-DSC 0177Enkele maanden geleden leerde Marie José via Marleen Dickens iemand kennen die zou zorgen voor een alternatief voor het benefietconcert. Marleen bracht Marie José in contact met Wilma Wilke. De bedoeling was dat Marie José een schilderij zou krijgen om te verkopen voor haar Indiaproject. Na een telefoontje hadden ze enkele dagen later een afspraak bij Wilma. Het klikte meteen , na even gezellig thee gedronken te hebben zei Wilma: "Kom we gaan naar de zolder, daar kun je alles zien".
Marie José was verbaasd om zoveel mooie kunstwerken te zien en schrok helemaal toen Wilma haar zei: "Marie José, ik heb er over nagedacht en ik schenk al deze kunstwerken van mijn man aan jou, voor je prachtig project in India".
Zoveel werken kon ze natuurlijk moeilijk stuk voor stuk verkopen daarom rees het idee bij Marie José om een veiling te organiseren. Al de kunstwerken werden extra opgeblonken en nadien gefotografeerd door Rawepo. Met dit fotomateriaal werd een uitnodiging, een affiche, flyers en een catalogus samengesteld.
 
 

Veilingmeester Filip Segers

1-DSC 01651-DSC 0162
Afgelopen vrijdagavond was het dan zover. Vanaf 18.30 uur liep de zaal van de Brouwerij stilaan vol met geïnteresseerden. Iedereen werd persoonlijk verwelkomd door Wilma en Marie José (gekleed in een prachtige traditionele sari) en men kon genieten van tal van gratis hapjes en allerlei dranken  tegen democratische prijzen. Alle hapjes en dranken werden trouwens geschonken door plaatselijke handelaars.
 
Notaris Filip Segers was veilingmeester van dienst en startte om 19.30 uur met de veiling. Hij kreeg met de nodige moeite een aarzelende zaal toch op dreef. De olieverfschilderijen en aquarellen wisselden van eigenaar voor aardige bedragen en een bronzen beeld werd terecht het topstuk van de verkoop. Alle werken samen waren goed voor een opbrengst van €1.720, tel hierbij de talrijke giften en de opbrengst van de drankverkoop en Marie José kan meer dan €2.200 toevoegen aan haar potje voor India.
 
1-DSC 0174
Marie José wil graag iedereen nog hartelijk danken voor zijn of haar bijdrage aan het succes van deze avond: de sponsorende handelaars, het gemeentebestuur en de veilingmeester. Verder veel dank aan de vele helpende handen voor, tijdens en na de veiling maar zeker ook in het bijzonder aan Wilma voor het ter beschikking stellen van de kunstwerken.
 

Meer foto's Kunstveiling

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren